Arhitektonske Usluge

Arhitekta
Strućna pomoć od zamisli prostora do njene realizacije.

Kada se nadjete u dilemi kako i na koji način osmisliti neki prostor, bez obzira na njegovu raznolikost namena , poželjno je obratiti se osobi koja će Vam u tom trenutku najbolje i najbrže pomoći , tu smo mi i nas arhitekta.

Uz pomoć arhitekte možete obezbediti kompletan nadzor prilikom gradnje bilo kog objekta od porodične kuće do velikih zgrada, supermarketa i sl. Pored projektovanja i nadziranja radova posao arhitekte je da u potpunosti isprati zahteve korisnika kao i investitore.
  • Snimanje postojećeg stanja (izrada postojećeg stanja sa merama) : 1,5 € - m2
  • Idejno rešenje – 2 varijante (grafički prilozi gde se definiše namena, gabarit, površina prostora) : 3,5 € - m2
  • Prikaz prostora ili enterijera u 3D (1 varijanta) : 3,5 € - m2
  • Izrada predmera i predračuna radova (količine odgovarajućih radova i materijala sa orjentacionim cenama) : 2,5 %
  • Nadzor pri izvodjenju radova od strane naših majstora : 3 € - m2

  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

U izvršavanju svog posla arhitekta može koristiti klasičnu metodu u izradi projekta što podrazumeva korišćenje olovke, papira, lenjira i rapidografa, mada je mnogo praktičnije i efikasnije korišćenje računara koji ima specijalan program i sve potrebne proračune kojima se olakšava i ubrzava proces izrade.

U celokupan proces izgradnje objekta uključeno je mnogo ljudi a to su pored arhitekte građevinski inženjeri  koji služe za detaljan proračun projekta, urbanisti za urbanističke projekte kao i drugi arhitekti specijalizovani za druge oblasti. Tu se pre svega misli na projekte vezane za eksterijer i enterijer raznih drugih objekata kao što su hoteli, škole, bolnice za šta su potrebne posebne licence. U obavljanju sličnih poslova mogu se angažovati i arhitektonski tehničari ali sa nižim stepenom odgovornosti.

U dostizanju pravih ciljeva i ispunjavanju potreba korisnika potrebno je ispratiti nekoliko faza. U prvoj fazi neophodno je razmotriti raspoloživa finansijska sredstva investitora od čega zavisi vrednost samog objekta kao i sama idejna rešenja vezana za određeni objekat. Idejno rešenje podrazumeva skicu objekta i sve potrebne kvalitete vezane za veličinu, oblik, funkciju i dr. Idejno rešenje pomaže u dobijanju svih urbanističkih i komunalnih uslova kao što su struja, voda, telefon, grejanje itd. Nakon toga potrebno je napraviti idejni projekat koji služi za dobijanje dozvole opštinskih organa kako bi objekat mogao da se gradi. Sledeća faza je glavni projekat sa svim podacima vezanim za objekat od veličine, oblika do infrastrukture čime počinje prijava radova i izgradnja samog objekta.

Uloga arhitekte kod glavnog projekta je da predloži određene građevinske materijale u izvođenju raznih radova kao i da učestvuje u projektovanju enterijera i eksterijera samog objekta što je svakako izbor investitora ili krajnjih korisnika objekta.Preporučene usluge

Komentari

Dinah 04.05.2014 u 09:05
Postovani,

Meni je potreban...arhiteka?...geodeta?...za merenje postojeceg stana, idejnog resenja vezanog za to koji se zidovi mogu srusiti, gde, i kako, ako postoji potreba nosece zidove zameniti sa stubovima.

Koje su tu meni uzluge potrebne?

Hvala unapred
Administrator 04.05.2014 u 22:05
Poštovana,

Za usluge koje ste naveli može Vam pomoći naš arhitekta.

Kontaktirajte nas za više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Danica Marinkovic 10.07.2014 u 11:07
Postovani, interesuje me koja je cena izlaska na teren i orijentacione procene vrednosti radova (ruke materijal), za stan od 34m2?

Prikaz postojeceg stanja prostora sa merama, u vidu tlocrta stana postoji, kao i idejno resenje, ali je neophodna inicijalna procena vrednosti konkretnih radova, kao i materijala.

U stanu su potrebni zidarski, molerskofarbarski, stolarski, kao i parketarski radovi.
Administrator 22.07.2014 u 11:07
Poštovana Dušice,

Naš izlazak na teren i procena vrednosti radova je besplatna.

Kontaktirajte nas na broj telefona koji imamo na sajtu za više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Suzana 08.09.2014 u 08:09
U cenovniku pod "Izrada predmera i predračuna radova (količine odgovarajućih radova i materijala sa orjentacionim cenama) : 2,5 %", na sta se odnosi kvotiranih 2,5 %, odosno od kog iznosa se racuna 2,5 posto?

Unapred zahvalna,

Suzana
Administrator 02.11.2014 u 02:11
Poštovana Suzana,

Pozovite nas kako bi Vam lakše objasnili naš cenovnik.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
jelena 11.11.2015 u 23:11
Dobro vece,mi smo kupili plac i nasli smo projekat kuce koji nam se svideo na internetu,majstori su krenuli da rade temelj po tom projektu ali ja sada nisam sigurna da li ce to valjati zbog postavljanja prozora svetlosti itd,pa me zanima koliko bi kostalo da neki arhitekta to pogleda dok nije kasno. Unapred zahvalna
Administrator 16.11.2015 u 00:11
Postovana Jelena,
cenu vam ne moze reci dok ne vidimo sta tacno zelite, najbolje mi bilo da nas pozovete ,pa cemo se tako dogovoriti mnogo lakse.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: