Otvaranje I Zamena Cilindara Brava

Otvaranje I Zamena Cilindara Brava
Brava čini osnovni element za zaključavanje vrata a njeno korišćenje datira još iz doba starih Egipćana. Do dana današnjeg pretrpela je mnoge promene i postala mnogo sigurnija. Što se tiče osnovnih funkcija to su pre svega otvaranje i zatvaranje vrata uz pomoć ručice kao i zaključavanje uz pomoć cilindra i ključa. Za izradu se koristi čelični lim čija površina može biti cinkovana, mesingana ili niklovana a može biti i od Inox materijala. Ugradnjom u vratno krilo vidljivo je jedino takozvano čelo brave, na čiju se završnu obradu obraća dosta pažnje.
  • Otvaranje cilindar brave : od 20 € do 50 €
  • Zamena cilindar brave : od 15 € do 100 € (sa cilindrom)

  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Zaključavanje brava:

Brave mogu imati jednu ili više tačaka zaključavanja. Sa jednom tačkom se obično radi o standardnim sobnim ili ulaznim vratima dok više tačaka zaključavanja podrazumeva veći kvalitet kao i sigurnost ulaznih vrata. Pored toga krilo na vratima koja ima više tačaka zaključavanja mnogo bolje naleže na sam štok pa je samim tim onemogućeno krivljenje nakon dužeg vremena.

Cilindri brava:

Brava u kompletu sa cilindrom omogućava da se vrata zaključaju. Oblik cilindra je standardno kruškasti a u odnosu na konstrukciju postoje obični i kodirani. Debljina vrata i šilta ili rozete ukoliko se montiraju direktno utiču na dimenziju cilindra. Obično se radi o dimenziji tj. rastojanju od sredine jezička do završetka cilindra s tim što se mere obe polovine cilindra. Standardne dimenzije cilindra recimo kod drvenih vrata je 30 sa 30 milimetara, drugačije nazvan simetričnim cilindrom, koji je mesingan i može imati različite završne obrade.

Dimenzije mogu biti različite od 21 – 21 milimetar do raznih asimetrija sa ukupnom dužinom od 120 milimetara. Kod nekih cilindara na jednoj strani je samo dugme ili leptir koji služi za jednostavno otključavanje vrata okretom ruke bez ikakvog ključa. Posebno je praktično za ulazna vrata  jer ne morate držati ključ u bravi sa unutrašnje strane i u estetskom smislu je mnogo bolje.

Preporučene usluge

Komentari

Katarina 24.10.2013 u 15:10
Pozdrav, koliko bi kostalo da dodjete i da mi zamenite cilindar na ulaznim vratima, klasicna vrata su u pitanju.

A i kazite mi cenu za ovu varijantu - ''Kod nekih cilindara na jednoj strani je samo dugme ili leptir koji služi za jednostavno otključavanje vrata okretom ruke bez ikakvog ključa.

Posebno je praktično za ulazna vrata jer ne morate držati ključ u bravi sa unutrašnje strane i u estetskom smislu je mnogo bolje.' ' ?

Pozdrav.

Kaja, Dusanovac
Administrator 24.10.2013 u 23:10
Postovana Katarina,

Pozovite nas i nas bravar ce Vam reci tacnu cenu.

Srdacan pozdrav
MajstorBeograd.com
aleksandra 17.07.2014 u 09:07
Imam stari metalni ormar koji je nekada sluzio za cuvanje vaznih dokumenata, brava je razvaljena ali unutra ima jos jedan mali deo sa kljucem.

Potrebno je da otvorimo bravu i dovedemo je u funkciju.

Interesuje me cena.

Aleksandra
Administrator 22.07.2014 u 13:07
Poštovana Aleksandra,

Potrebno nam je još detalja kako bi smo Vam rekli cenu za ovu vrstu usluge.

Pozovite nas za više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
kristina 21.09.2014 u 21:09
postovani, molim vas za savet ,kupila sam stan i nisam jos promenila bravu sumljam da bivsi vlasnici imaju kljuc,da li je komplikovano menjati bravu klasicna drvena vrata su ii maju kad zakljucavas vidi se kao 3 one vi kazete tacke zakljucavanja,koliko je to komplikovano da mi posle ne legne to dobro pa mi pravi problem pri zakljucavanju?ili mi je dovoljno da stavim neku dodatnu bravu?
Administrator 02.11.2014 u 02:11
Poštovana Kristina,

Pozovite nas za više informacija.

Hvala na razumevanju.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: