Servis I Popravka Kotlova

Servis I Popravka Kotlova
Uz pomoć nekog goriva ili električne energije toplota zagreva u većini slučajeva vodu koja se nalazi u zatvorenoj posudi zvanoj kotao. Kod centralnog grejanja voda se u kotlovima zagreva i na taj način dolazi do zagrevanja prostorije dok kod parnog grejanja voda se u kotlovima zagreva na mnogo većoj temperaturi čime se stvara para i drugačije ih nazivamo parni kotlovi. Mesto ugradnje i sama specifičnost namene određuje ovoj vrsti kotlova veličinu kao i količinu, pritisak i temperaturu pare koja se proizvede.
 
Kod centralnog grejanja mogu se naći različite vrste kotlova i svaki sa posebnim karakteristikama o čemu treba voditi računa ukoliko se odlučite da kupite novi ili zamenite stari kotao.
  • Zamena termostata : 15 €
  • Zamena sklopke : 20 €
  • Zamena instalacije : pozovite nas
  • Zamena grejača : 30 €
  • Kompletan servis : pozovite nas

  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Kotao za grejanje od livenog gvožđa:
 
Sam materijal od kojeg se pravi kao i način izrade daje znatne prednosti kotlovima od livenog gvožđa. Ova vrsta kotlova izrađuje se iz delova, čime je omogućena konstantna nadgradnja. Livene kotlove karakteriše gruba i rebrasta površina čvoraste strukture zbog čega lakše dolazi do isparavanja a prilikom rada nema buke. Kod livenog gvožđa nema pojave korozije, poseduje veliku otpornost kod oscilacija temperatura i veoma je jednostavno za oblikovanje u bilo koji termodinamički oblik.
 
Čelični kotlovi:
 
Čelični kotlovi imaju znatno manju težinu od kotlova od livenog gvožđa. Kod čelika je znatno lakše oblikovanje jer ovaj materijal ima visok stepen elastičnosti i prilagodljiviji je u odnosu na neke druge materijale. U poređenju sa livenim gvožđem čelik je manje otporniji na koroziju i kod čeličnih kotlova ne postoji mogućnost nadograđivanja kao kod kotlova od livenog gvožđa. Za razliku od kotlova od čelika kotlovi izrađeni od plemenitog čelika imaju znatno bolje osobine kao i znatno manju težinu.
 
Postoje još:
 
- Kotlovi za grejanje sa pogonom na niskim temperaturama.
- Kotlovi za grejanje koji ne zavise od temperature vazduha.

Preporučene usluge

Komentari

Dejan 02.12.2013 u 13:12
Postovani,

Mozete li mi reci koliko bi kostao Vas dolazak i zamena regulatora temperature na gasnom kotlu marke BAXI?

U ovlascenom servisu su mi za tu uslugu naplatili 35 evra i ja smatram da je to previsoka cena, trazim alternativu za neki buduci kvar.

Pozdrav.
Administrator 03.12.2013 u 00:12
Poštovani Dejane,

Zamolili bi smo Vas da nam ostavite Vaš kontakt telefon ili da nas pozovete kako bi porazgovarali direktno sa našim majstorom.

Hvala na razumevanju.

Srdačno
MajstorBeograd.com
Davor 17.02.2014 u 09:02
Postovani, dali radite prepravke ktola na cvrsto gorivo na kotao na pelat. Pozdrav
Miroslav 19.02.2014 u 14:02
Poštovani, Imam Termomontov kotao na čvrsto gorivo od 30kw, i procurela mi jedna od gornjih cevi za vodu. Dali radite te vrste popravki i koliko bi koštala. Pozdrav Miroslav
Aleksandar 15.10.2015 u 21:10
Postovani,imam kotao viadrus u-22s ,na svakom clanku ima pukotina pa me interesuje da li je moguce to variti ili se moraju manjati clanci. Pozdrav
Administrator 21.10.2015 u 20:10
Postovani,

Pozovite nas 

Srdacan pozdrav
MajstorBeograd.com
rade radojicic 10.01.2019 u 10:01
ekopan lux ek6 porozna cev curi voda dali popravljate
Administrator 13.01.2019 u 20:01
Postovani,
ne varimo kotlove.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: