Servis I Popravka Radijatora

Servis I Popravka Radijatora
Kada dođe zima svi razmišljaju o istoj stvari - na koji način se najbolje i najekonomičnije grejati? Međutim nije grejanje ili radijator jedini potrošač već prostor čiji se gubitak nadoknađuje upravo grejanjem. Loša termoizolacija i stolarija najviše utiču na kvalitet grejanja.
 
Razna istraživanja dokazala su da je struja u odnosu na ostale energente najmanje poskupela i pošto je proizvodimo sami ne moramo zavisiti od drugih. Setite se kako je 2008. godine Rusija zavrnula ventile od gasa pa su svi koji gas koriste za grejanje morali da se snalaze i kupuju razna grejna tela.  
 
U poslednje vreme dosta zastupljeni na našem tržištu su norveški radijatori. Kod njih je princip rada prirodna cirkulacija vazduha i spadaju u jedne od najefikasnijih i najekonomičnijih načina grejanja na struju.
  • Ugradnja radijatora i grejnih tela : pozovite nas
  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Najčešće pitanje koji radijator je najbolji za grejanje?

Razne vrste radijatora možete naći na tržištu koji se po mnogim karakteristikama razlikuju pa samim tim i grejanje je bolje ili lošije. Što se cena tiče i tu postoje razlike, u zavisnosti od toga kako se ugradjuju i na načine na koje rade.

Najviše zastupljeni kod nas su aluminijumski radijatori jer su upravo zbog aliminijuma jako dobri po kvalitetu i dugo traju. Zbog toga im je i cena znatno veća ukoliko se porede na primer sa panel radijatorima. Mnogo se jednostavnije montiraju od nekih drugih vrsta radijatora i nisu teški za održavanje. Po pravilu je neophodno da imate onoliko rebara radijatora  kolika vam je kvadratura stambenog prostora,znači u stanu od 60m2 potrebno je da postavite oko 60 rebara. Prednost kod njih je brže zagrevanje a nedostatak što se jako brzo i hlade.

Za etažno grejanje potrebni su Vam Panelni radijatori. Napravljeni su iz celine i ne možete ih smanjiti ili iseći kao npr. aluminijumske. Njih možete platiti dosta jeftinije od aluminijumskih jer su dosta lošijeg kvaliteta pa samim tim se i sve manje postavljuju u stambene prostore.

Radijatori koje možete videti u starije izgradjenim stanovima nazivaju se gusani radijatori i najstariji su od svih vrsta. Napravljeni su od livenog gvoždja koje se u nemačkom žargonu kaže gus, pa zbog toga i takav naziv. Njihova prednost je ta što je ovoj vrsti radijatora  potrebno mnogo više vremena da se zagreju pa samim tim i da se ohlade. Nedostatak je što gvoždje brzo korozira pa ih morate često i farbati a nije isključeno i da vam se stvori rdja ukoliko stavite nešto da osušite. Ono na šta posebno treba obratiti pažnju je da pre svake grejne sezone obavezno proverite ventile jer ako ventil pukne počeće voda iz radijatora da curi. 

Za Norveške radijatore slobodno možemo reći da su najbolji na našem tržištu. Jednostavni su prilikom postavljanja, lagani i tanki pa se kače na zid. Ne troše puno električne energije jer ih takodje možete podešavati pomoću termostata. Rade tako da uvlače hladan vazduh u donjem delu, koji se uz pomoć specijalnog grejača greje i topao vazduh koji izlazi u gornjem delu automatski greje prostoriju. Savetuje se da se postavljaju ispod prozora jer toplota iz radijatora cirkuliše po hladnim zidovima koji sprečavaju  da hladan vaduh ulazi direktno unutra.

Mermerni radijatori - napravljeni su od mermernih ploča u koje su smešteni grejači odredjenih jačina, koriste struju i prave prirodnu toplotu koja se ravnomerno širi u svim delovima prostorije. Zbog toga je kod ove vrste radijatora štednja energije veća od 20 %.U svakom trenutku možete regulisati potrošnju tako što ćete podesiti termostat. 

Radijatori na struju ili uljani radijatori mogu jednostavno zameniti bilo koju vrstu ugradnih jer se mogu postaviti gde god poželite i ne moraju se posebno ugradjivati. Rade uz pomoć električne energije tako što se ulje koje se nalazi u njima greje i tako širi toplotu. Jednostavno se uključuju, dugo drže toplotu a u svakom trenutku možete ih isključiti. Postoje modeli koji imaju i ventilator pa mogu da izduvavaju topao vazduh.  
       
Cene radijatora:

•    Gusani : 900 din i više
•    Panel : 3.100 din i više
•    Aluminijumski : 750 din i više
•    Mermerni : 9.900 din i više
•    Norveški : 14.000 din i više
•    Uljani : 4.000 din i više


Korisni Saveti:

Što se estetike tiče ako ne želite da budu preterano upadljivi poželjno je da ih ofarbate u istu boju kao i zid.

Zanimljivosti:

Jedna norveška grupa u šaljivom videu želela je da skrene pažnju na sebe. Naime, hteli su da prikažu Afrikance kao nasmejane ljude a ne tužne i depresivne kakve ih mediji sve češće prikazuju zbog siromaštva u kojem žive. Oni ih u ovom šaljivom video klipu navodno mole da im pošalju radijatore za svu smrznutu decu u Norveškoj.

Preporučene usluge

Komentari

Goran 22.10.2015 u 14:10
U Stan bih postavio norveške radijatore a izbacio staro etažno grejanje.Da li vršite demontažu starog sistema ?
Administrator 03.11.2015 u 22:11
Postovani, 
vrsimo i demontazu starog sistema
Svetlana Tonić 19.01.2017 u 08:01
Poštovani, Molim Vas da mi pomognete ako imate informacije: Gde mogu da kupim prekidač za uljani radijator NEO? I koji je ovlašćeni serviser za uljani radijator NEO? HVALA, S.
Administrator 23.01.2017 u 10:01
Postovana,
pogledajte po malo bolje snabdevenim elektro radnjama, a mi ne znamo ni jedan ovlasceni servis.
Srdacan pozdrav
Milos 25.02.2017 u 06:02
Postovani, useljavam se u stan i zamenio bih gusane radijatore. Stan ima 65 km, 4 su velika i 1 manji u kupatilu. Postavio bih aluminijumske. Koliko bi me ukupno kostalo ukljucujuci sve troskove koji bi postojali? Hvala
Administrator 09.03.2017 u 16:03
Postovani,
pozovite nas, kako bismo vam lakse objasnili.
Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: