Izvodjenje Izolacije

Izvodjenje Izolacije
Izolacija vodovodnih cevi kao i cevi od grejanja je neophodna kako bi se sprečila kondenzacija i nepotrebno gubljenje energije. Kod sanitarne tople vode izolacija ima ulogu čuvanja temperature vode od bojlera do česme kao i u obezbeđivanju boljeg komfora i uštede energije samim tim što voda koja ostane u cevima ostaje topla. Na cevima za hladnu vodu neophodno je da se spreči stvaranje kondenza i da se sačuva temperatura hladne vode u čemu svakako pomaže odgovarajuća izolacija.
  • Izolacija cevi mineralna vuna u oblozi od AL lim 0.5 mm : 25 € - m2
  • Izolacija cevi tipa ARMAFLEX do 42 mm : 4 € - m
  • Izolacija kanala izolacijom tipa ARMAFLEX : 10 € - m2


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Pored tehničkih uslova i normativa kao i sve više zahtevnih korisnika objekata, nameće se upotreba najkvalitetnijeg građevinskog materijala u toku izgradnje objekta. Od velike važnosti je da se prostoru u kome boravimo obezbedi odgovarajuća toplota kao i maksimalan akustički komfor i odgovarajuća zaštita od požara. Zbog svega toga posebna pažnja se posvećuje ranoj fazi izgradnje i izboru izolacionog materijala.

Kamena ili staklena mineralna vuna:


Uz kamenu ili staklenu mineralnu vunu obezbeđuje se odlična toplotna i zvučna izolacija, protiv - požarna zaštita a pri tom se radi o materijalima koji su dugog veka trajanja, vodootporni i ekološki ispravni. Uz adekvatno izolovane zidove, podove i tavanice dobija se prijatna temperatura u prostoriji podjednako i u zimskom i letnjem periodu. Samim tim se smanjuje potreba za grejanjem ili hlađenjem i znatno štedi na potrošnji električne energije.

Polutvrdom presovanom mineralnom vunom sa oblogom aluminijumske folije postiže se odlična termo i zvučna izolacija cevi raznih prečnika.

Armaflex:

Reč je o fleksibilnom elastomernom izolacionom materijalu koji je izuzetno otporan na UV zrake i visoke temperature ( čak i do 150 stepeni C ). Veoma se jednostavno ugrađuje i ne zahteva specijalan alat. Uz njegovu zatvorenu ćelijsku strukturu i malu toplotnu propustljivost sprečava se difuzija vodene pare i smanjuje gubitak energije a pri tom štiti, optimizuje i produžava radni vek same instalacije.

Upotreba armaflex materijala za izolaciju i zaštitu cevovoda i fitinga koristi se kod:

- Solarnih kolektora
- Cevovoda
- Daljinskog grejanja
- Vrelih visokopritisnih linija u toplotnim pumpama vazduh – vazduh itd.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: