Kotlarnice I Podstanice

Kotlarnice I Podstanice
Svaki element kotlarnice i podstanice koji se ugrađuje mora imati važeće evropske propise uz odgovarajuću atestnu dokumentaciju. Novi zakon o energetici zahteva ugradnju kalorimetra (vrsta merača toplote).

Kalorimetar spada u savremene uređaje koji služe za merenje utrošene toplotne energije u zgradi ili nekoj drugoj građevinskoj celini. Ugradnjom kalorimetra u podstanicu stvara se pogodnost za plaćanje pravog utroška energije kao i moguća regulacija potrošnje čime se može ostvariti kolektivna štednja u zgradi ili nekom drugom objektu.

  • Ugradnja podstanica i kotlarnica :
  • Ugradnja podstanice za zgradu do 800 m2 : 2.500 €
  • Ugradnja elektrokotla do 30 kW : 120 €
  • Ugradnja gasnog kotla do 30 kW : 150 €
  • Ugradnja kotla na pelet do 40 kW : 300 €
  • Ugradnja kotla na čvrsto gorivo do 40 kw : 200 €


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Ugradnja kalorimetra je svakako isplativa:

U sastavu kompaktnog kalorimetra nalaze se 2 senzora za temperaturu i merač protoka. Neophodno je da uređaj bude baždaren. Korišćenje centralnih kalorimetara se odnosi na podstanice toplana dok je postavljanje individualnih vezano za merenje potrošene toplote pojedinačno za svaki stan. Može se takođe koristiti i kod sistema podnog grejanja.

Toplotna podstanica za što bolje decentralizovano snabdevanje toplotom u Vašoj zgradi:


Ova vrsta toplotnih podstanica može rešiti pitanje grejanja kao i pripremu tople vode za potrošnju u celoj zgradi koja ima centralnu kotlarnicu. Na ovaj način smanjuju se troškovi održavanja individualnih uređaja koji služe za grejanje. Pored toga reč je o potpuno ekološki prihvatljivom načinu grejanja sa smanjenom količinom emisije štetnih materija. Neophodno je da u zgradi postoji centralna kotlarnica,kotao kao i rezervoar za toplu vodu a proizvedenu toplotu tj. toplu vodu po stanovima distribuira upravo toplotna podstanica.

Ugradnja kotlova:

Postoji nekoliko rešenja kojim možete rešiti pitanje grejanja u Vašem domu kao i različiti tipovi kotlova koji se mogu ugraditi.

Oni se dele na:

- Elektrokotlove
- Kotlove na gas
- Kotlove na pelet i
- Kotlove na čvrsta goriva (drvo i ugalj).

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: