Radijatorsko Grejanje

Radijatorsko Grejanje
Radijatorsko grejanje možemo svrstati u klasične sisteme grejanja prostorija. U odnosu na način postavljanja cevnih instalacija postoje sledeći sistemi:

•    Klasični radijatorski
•    Skriveni radijatorski
•    Kombinovani sistemi.

Primena klasičnog radijatorskog sistema izvodi se nakon gotovih završnih radova. Cevna instalacija može se izvoditi bakarnim ili čeličnim cevima. Ovaj sistem ima znatne prednosti jer su eventualne prepravke u instalacijama lako izvodljive. Što se tiče mana tu je prvenstveno estetski izgled u pitanju jer se radi o vidno postavljenoj instalaciji.
  • Izvođenje instalacija radijatorskog grejanja :
  • Ugradnja radijatora - veza sa čeličnim cevima : 50 €
  • Ugradnja radijatora - veza sa bakarnim cevima : 40 €
  • Ugradnja radijatora - veza sa aluplast cevima : 30 €
  • Demontaža radijatora : 20 €
  • Zamena ventila na radijatoru : 30 €


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

U skrivenom sistemu radijatorskog grejanja izdvaja se na prvom mestu funkcionalnost i atraktivnost. Cevne instalacije postavljaju se u ravnajući sloj betona ili sloj maltera na zidovima i potpuno su nevidljive. Ovakak sistem grejanja moguće je postaviti pre nego što se postavlja ravnajući sloj odnosno podna obloga. Neophodno je izolovati cevi uz specijalni sloj penaste izolacije koja služi da bi se smanjio gubitak energije i obezbedila neometana dilatacija.

Cevnu instalaciju čine bakarne ili al – pex cevi. Ispitivanje sistema zahteva pritisak od 10 bara.

Kombinovani sistem je kombinacija radijatorskog i podnog grejanja odnosno skrivenog i klasičnog sistema. Podno i radijatorsko grejanje u kombinaciji izvodi se u prostorijama gde ima velikih staklenih površina ili se radi o hladnim podnim oblogama od keramike, kamena ili granite. Klasičan i skriveni sistem grejanja zajedno postavlja se uglavnom u nezavršenim objektima gde je to moguće. Često je slučaj na primer da su u prizemlju kuće završeni radovi a na spratovima nisu itd.

Radijatore delimo na aluminijumske, kupatilske i panelne. Uz visoku provodljivost koju omogućava aluminijum stvara se toplota sa minimalnim gubicima čak i kod izuzetno niskih temperatura. Aluminijumski radijator je siguran pri eksploataciji, dugotrajan je, otporan na koroziju, jednostavno se montira i modernog je dizajna.

Mala količina vode kao i optimalna širina panelnih radijatora utiču na otpornost pri visokom pritisku čime se dobija maksimalna efikasnost i ušteda energije. Ova vrsta radijatora veoma jednostavno se montira na zid a uz specijalne dodatke mogu se pričvrstiti i na pod. S obzirom na njihovo specijalno pakovanje zaštićeni su od mehaničkih oštećenja što im dodatno produžava vek trajanja.

U radijatore pogodne za kupatila, sanitarne prostorije ili kuhinje spadaju cevasti radijatori i sušači peškira. Za njihovu izradu koriste se čelični D profili i okrugle cevi raznih dimenzija. Sušače peškira možete birati u raznim dimenzijama i veoma lepo se mogu uklopiti svojim modernim dizajnom i dopadljivim izgledom.

Preporučene usluge

Komentari

Radule Perović 09.03.2014 u 00:03
Radi se o kuci koja je prikačena na daljinsko grejanje. Da li je moguce da se uske cevi, koje vode samo do jednog radijatora, preseku i zavare, bez ispustanja vode iz sistema, da bi se taj radijator uklonio, cevi bi uklonili jer neam smetaju na tom zidu. Kolika je cena za taj posao
ljiljanakonstantinovic 22.05.2017 u 18:05
Mene interesuje da li Vi i prodajete radijatore ili samo ugradjujete i dodajete.Meni treba 5 rebar da se doda na postojece. U pitnju su gusani radijatori 68 cm. Koja je cena.
Administrator 31.05.2017 u 22:05
Postovani,
Pozovite nas na nas kontakt telefon
Srdacan pozdrav
Dejan 19.06.2017 u 21:06
Imate li ispravan e-mail
Administrator 21.06.2017 u 18:06
majstorbeograd.com@gmail.com

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: