Toplotne Pumpe I Solari

Toplotne Pumpe I Solari
Kod toplotnih pumpi efikasnost je na prvom mestu  a stvorenu toplotu možete koristiti 365 dana u godini. Preuzimanjem toplote iz zemlje ili vazduha može se dobiti dovoljna količina toplotne energije kojom se može snabdeti najveći deo zahtevane energije u Vašem domu na besplatan i trajan način. Pored izuzetne visoke efikasnosti, velika prednost je u tome što se zbog inovativne tehnologije ne zagađuje okolina i smanjen je procenat ugljendioksida.

Usmerenost sunčeve svetlosti je prema budućnosti. Solarni sistem pruža zaštitu od klimatskih promena i smanjuje potrošnju energije bez ikakvog odricanja udobnosti. Kod modernih solarnih sistema sunčeva energija efikasno prelazi u toplotu grejanja i toplu vodu, ne samo u slučaju kada ima sunčevih zraka.
  • Ugradnja solara i toplotnih pumpi :
  • Ugradnja solarnog kolektora : 200 €
  • Ugradnja solarnog sistema sa dva kolektora 650 €
  • Ugradnja solarnog sistema sa tri kolektora 850 €
  • Ugradnja toplotne pumpe vazduh voda do 15 kW : 600 €
  • Ugradnja toplotne pumpe voda voda do 15 kW (bez sondi) : 1.000 €

  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Toplotne pumpe razlikujemo u odnosu na izvor besplatnog akumuliranja energije i to na:

•  Zemlja – voda (preuzimanje i predavanje toplote iz tla preko međusobno – koordinisanih grejnih krugova a ima ih 3).
Vazduh – voda (kod ove toplotne pumpe dolazi do korišćenja okolnog vazduha i ukoliko dođe do preskakanja prvog kruga pumpa koristi  isti princip rada kao pumpa zemlja – voda).
•  Voda – voda (koristi se voda iz spoljne sredine).

Šta zapravo čini toplotnu pumpu:

Toplotnu pumpu čini uređaj koji omogućava prenošenje toplotne energije iz jedne sredine u drugu a da pri tom toplotna energija koristi mnogo manje količine energije nego što se prenese. Toplotne pumpe mogu transportovati toplotnu energiju iz spoljašnje okoline u objekat i obrnuto, pa je njihovo korišćenje veoma jednostavno zimi greju a leti hlade. Pri tom toplotna energija koja se stvara u toplim otpadnim vodama ponovo može da se iskoristi za grejanje prostorija ili vode. Najveću primenu imaju u hotelima i banjama i ovaj proces se svrstava u rekuperaciju energije.

Solarni sistemi:

Solarni sistem podrazumeva transformaciju besplatne sunčeve energije za potrebe grejanja i zagrevanja tople vode. Na ovaj način znatno se smanjuju troškovi u potrošnji el. energije i smanjuje zagađenost okoline. Prosečni solarni sistemi uštedeće do 60 procenata energije potrebne za zagrevanje vode i oko 30 procenata na samo grejanje. Stopostotni učinak imaju u letnjem periodu kada je dobra osunčanost.

Solarno grejanje na našem području:

Što se tiče geografskog položaja naše zemlje mnogi stručnjaci došli su do zaključka da je veoma povoljan sa primenu solarnih sistema.

Solarnu energiju drugačije nazivamo energiju sunčevog zračenja i radi se o potpuno besplatnoj i čistoj energiji koja ima nultu emisiju CO2.

Među osnovnim komponentama solarnog sistema mogu se izdvojiti:

- Solarni kolektori
- Solarne stanice
- Akumulacioni bojleri

Upotreba zatvorenih sistema solarnog grejanja u kojem se greje sanitarna voda i ima primarni i sekundarni instalacioni krug svakako je najzastupljenija.

U primarnom krugu nalaze se solarni kolektori i dodatne komponente dok je za zagrevanje sanitarne vode kod sekundarnog kruga zadužen sistem centralnog grejanja.

Jedna od prednosti ovakvog sistema ogleda se u eliminisanju više bojlera u domaćinstvu kao i sticanju mogućnosti da se zagrevanje solarnog bojlera zagreva preko centralnog grejanja ili uz pomoć električne energije. U samom radu sistema sve je stvar automatizacije.

Da bi se jedan solarni sistem isplatio, naročito na našem području potreban je period od oko 7 godina a najveći uticaj ima upotreba samog sistema. Pored svega toga svakako da je u pitanju jedan od ekonomičnijih načina grejanja.

Preporučene usluge

Komentari

Tomislav Savić 18.11.2013 u 19:11
Na koji nacin moze da se ostvari poslovna saradnja sa Vam i pod kojim uslovima?

Ostavite mi neki telefon za kontakt da bih mogao da dogovorim saradnju sa Vama.

S postovanjem,

Savic Tomislav iz Beograda
Administrator 18.11.2013 u 21:11
Postovani Tomislave,

Na nasem sajtu imate kontakt telefon na koji mozete da nas kontaktirate.

Srdacan pozdrav
MajstorBeograd.com
Dragan Nikolic 21.02.2014 u 09:02
Postovani, posedujem toplotnu pumpu i 3 solarna panela sa bojlerom i automatikom. Sve je povezano. Toplotna pumpa je voda-voda.

Interesuje me mogucnost povezivanja solara i toplotne pumpe na nacin gde bi se putem slora i eventualne cisterne bila zagrevana voda koja ulazi u toplotnu pumpu, a sve u cilju dalje ustede el. energije za zagrevanje vode koju trosi toplotna pumpa.

Molim Vas za komentar ili informaciju kome se obratiti za savet i eventulano izvoddjenje ovoh radova.

S postovanjem, Dragan Nikolic
Administrator 22.02.2014 u 14:02
Poštovani Dragane,

Da bi smo Vam rekli detaljnije informacije potrebno je da nas pozovete kako bi direktno razgovarali sa našim glavnim majstorom za grejanje.

Hvala na razumevanju.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: