Baštovanstvo

Baštovanstvo
Dvorište i bašta su veoma važan deo svake kuće. Učinite boravak na ovom mestu što prijatnijim u zavisnosti od vaših želja i potreba. Možete od svog dvorišta napraviti odličan kutak za odmor kao i mesto gde ćete se na svežem vazduhu družiti s prijateljima.
 
Kada je reč o vrtlarstvu ne radi se samo o cveću i cvećnjaku već za mnoge ovo znači ljubav i stvaranje. Deo svakog doma treba da bude lepo sređena baštica i uredno potšišan travnjak. Kao deo jedne male igre u kojoj nije neophodna doteranost i uglađenost domaćina ukoliko miris i lep izgled bašte odvlači pažnju svakom gostu. Veruje se da je za ovaj posao gotovo uvek zadužena ženska ruka ali to nije uvek slučaj. Veoma često videćete da se o bašti u potpunosti brinu muškarci.
 
Ukoliko nemate vremena ili se jednostavno ne razumete preterano u baštovanstvo naši baštovani Vam stoje na raspolaganju.
  • Kompletne usluge za Vaše dvorište :
  • Uredjujemo dvorišta
  • Održavamo travnjake
  • Održavamo bašte
  • Održavamo sve ostale zelene površine

Cene Usluga

Korisni Saveti:

- Biljke treba negovati. Mnoge od njih traže veliku pažnju i negu. Mnogo toga ne može se pojaviti u vašem dvorištu preko noći. Evo npr. ukoliko želimo travu u svom dvorištu, veštačka se može namestiti za par sati ukoliko želimo pravu, svežu travu za to nam je potrebno dosta više vremena. U zavisnosti od toga kad se poseje pa zatim od vremenskih uslova, trava počinje da niče nakon 2 do 3 meseca. Ono što je takodje bitno u ovom početnom postupku su prisustvo vlage, kiseonika i svetlosti. U početku nije poželjno da se previše gazi po njoj kako bi postala gusta i jednaka. Do prvog košenja treba sačekati da trava dostigne visinu od najmanje 10 santimetara.

- Dešava se da je trava na nekim mestima konstantno retka ili uopšte neće da raste (npr. previše suva zemlja ili drvo zaklanja svetlost). Ovakva mesta možete popuniti raznim vrstama cveća.

- Najveće greške ljudi prave kad je reč o zalivanju. Biljke se zalivaju isključivo rano ujutru kako bi ceo dan imale dovoljne zalihe vode ili uveče kasno.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: