Farbarski Radovi

Farbarski Radovi
Farbanje stolarije može se izvoditi ručno ili mašinski uz pomoć raznih premaza i lakova. Na našem tržištu možete naći poliuretanske premaze, nitro, uljane, akrilne, transparentne i druge. Ono što je osnovna karakteristika bilo kog premaza koji izaberete je na prvom mestu zaštita drveta ili metala od oštećenja.
 
Površina drveta je vidljiva ukoliko koristimo transparentni premaz jer se on nanosi u tankom sloju. Štiti drvo od vode i vlage i omogućava mu da diše. Jedina mana što ovakav vid zaštite treba češće ponavljati.
 
Potpunu prekrivenost drveta i svih nedostataka postižemo kod korišćenja emajl boja. Postoje razne boje i nijanse uz prisustvo pigmenata. One se nanose u debelom sloju otporne su na vodu ali ne pružaju drvetu mogućnost da diše što je ujedno i mana pogotovo za stolariju koja je izložena spoljnim faktorima.
  • Farbanje stolarije : od 35 € do 100 € - po otvoru
  • Farbanje bravarije : pozovite nas


  • Sve navedene cene su sa materijalom.
  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

U farbarske radove spadaju :
 
- Farbanja stolarije (drvenarije) i
 
- Farbanja bravarije.
 
Lakove koristimo ako želimo da drvo izgleda potpuno prirodno. Postoje lakovi za spoljašnju i unutrašnju zaštitu. Akrilni lakovi su najkvalitetniji jer su postojani i kod njih ne dolazi lako do pucanja kao što može biti slučaj kod nitro ili uljanih lakova.
 
Postupak farbanja je sledeći: prvo se mora obezbediti prostor u kome će se farbanje obaviti kako ne bi uništili podove ili nameštaj. Potrebno je sve zaštititi pvc folijom i krep trakom. Nakon ove pripreme stolariju moramo paliti specijalnim fenom ukoliko je reč o stolariji koja je mnogo propala a zatim šmirglati. Ovo je veoma važan postupak u pripremanju stolarije za dalju obradu. Ukoliko je potrebno nakon toga treba izvršiti kitovanje kako bi popunili sve neravnine u drvetu zatim ponovo ošmirglati i nakon toga pristupiti farbanju. Za farbanje je potrebno imati dobru i kvalitetnu četku ili valjak a možete koristiti i mašinsku prskalicu. Koliko slojeva ćete naneti zavisi od stanja u kojem je stolarija a uglavnom se sloj nanosi dva puta. Kvalitet farbanja zavisiće prvenstveno od toga kako je izvršena sama priprema i kako je stolarija očišćena.
 
Farbanje bravarije zahteva isti postupak kao i drvenarija. Jedina razlika je u sredstvima koja se koriste jer postoje razne čelične ili aluminijumske konstrukcije koje se moraju zaštititi antikorozivnim sredstvima.

Preporučene usluge

Komentari

rade 13.10.2013 u 10:10
Imam aluminijumsku laperiju branon boje koje je posle odredjenih radova ostala kako da kazem zamrljana belim pigmetom od pikovanja pokusao sam svakakvim sredstvima da je skinem i nije uspelo zanima me da li postoji neki nacin da se lamperija ofarba i ko izvodi te radove i koja boja ide za to.

unapred hvala na odgovoru
Administrator 14.10.2013 u 08:10
Postovani Rade,

Pozovite nas za vise informacija.
Svetlana 16.11.2013 u 19:11
Postovani

Imam sobna vrata i klasicni dvokrilni prozor,dupli. Koliko kosta sa vasim materijalom da ih kompletno doterate?

Boja bela.

Molim Vas da mi odgovorite na moj meil.

Srdacan pozdrav
Svetlana
Administrator 16.11.2013 u 23:11
Poštovana Svetlana,

Kod poslova kao što je ovaj obavezno je da naš majstor pogleda šta tačno treba da se uradi.

Ne možemo Vam reći okvirnu cenu jer ne znamo koliko su vrata i prozor oštećeni i koliko je potrebno pripreme pre završnog farbanja.

Nadamo se da nas razumete.

Ukoliko imate dodatnih pitanja,pozovite nas i naš majstor će besplatno doći kod Vas i reći Vam ponudu.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Vuk 08.12.2013 u 16:12
Postovani,

Obracam Vam se u vezi sa jednim delikatnim problemom. Ovako, zelja mi je da organizujem jednu akciju koja bi se odnosila na skidanje farbe (lakovi, sprejevi u boji su korisceni prilikom farbanja betonskog i kamenog zida) .

Radi se o srednjovekovnoj smederevskoj tvrdjavi koja je pred najezdom sprejeva i ljubavnih poruka isarana u duzini od 200-300 metara i predstavlja ruglo grada.

Dakle, da li mi mozete reci sta se koristi prilikom skidanja boje sa zidova jer sam potpuni laik? Sta najbolje skida farbu bez tragova, naravno uzimajuci u obzir da je rec o objektu od znacaja za kulturu.

I da li vi imate to u ponudi, kolika je cena okvirno i koja kolicina je za koju povrsinu otprilike? Hvala unapred!
Administrator 09.12.2013 u 00:12
Poštovani,

U Vašem slučaju bi bilo najbolje da nas kontaktirate kako bi mi mogli da Vam kažemo više informacija o Vašem problemu.

Mislimo i da bi bilo najbolje da naš majstor dodje kod Vas kako bi mi videli detaljno o čemu se radi i kako bi mogli da Vam predložimo šta je najbolje i najjeftinije uraditi.

Dolazak Vam ne bi naplatili.

Srdačan pozdrav od tima
MajstorBeograd.com
Jelena 30.09.2014 u 15:09
Poštovani, Da li mi možete reći čime se mogu ofarbati bakarne cevi za grejanje? Davno, nakon uvođenja grejanja cevi su ofarbane Happy color belom bojom u spreju.

Sada je taj lak ošmirglan, a površine su delimično ostale pokrivene bojom, a delimično je "gola" bakarna površina. U farbari su mi preporučili, a ja kupila proizvod Matrix, proizvođača EkoLak iz Kragujevca.

Nakon prvog nanošenja primećivao se samo sedefasto beli sjaj, a nakon drugog cevi su i dalje šarene. Ispada da treba da se boja nanosi minimalno 4 puta (mada je normalno da se farba u dve ruke) da bi se postigao željeni efekat bele boje.

Da li je bolje da preko tog sloja farbe jednostavno premažem belu, običnu masnu farbu?

Molim Vas za savet!

Unapred zahvalna,
Jelena
Administrator 04.11.2014 u 11:11
Poštovana Jelena,

Pozovite nas kako bi Vam rekli više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Dubravka 15.01.2017 u 13:01
Imamo drvena klizna vrata na ormaru. Zanima nas da li farbate vrata u zeljenu boju? Hvala. Pozdrav, Dubravka
Administrator 23.01.2017 u 10:01
Postovana,
naravno da farbamo u boju koju vi zelite
Pozovite nas
Vlada 04.11.2018 u 07:11
Zasto ne zelite da odgovorite ljudima na pitanje, vec samo ponavljate POZOVITE NAS, IZACI CEMO DA POGLEDAMO ,itd... Ne razumem inda svrhu vaseg sajta i mogucnosti postavljanja pitanja...
Administrator 07.11.2018 u 23:11
Postovani,
kako bi vam dali tacne informacije, najbolje je da nas kontaktirate, ili nam ostavite vas broj da mi vas pozovemo.
U tom slucaju mi vas spajamo direktno sa majstorim, koji mogu tacno da vam pomogunu ili vas posavetuju, i naravno kazu tacnu cenu za radove. Svaki kvar,ili svaki posao je razlicit i ne mozemo sa sigurnocu da vam kazemo, dok se ne cujete direktno sa majstorom. Ipak ne zelimo da vam damo pogresne informacije
Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: