Fasaderski Radovi

Fasaderski Radovi
Fasaderski radovi obuhvataju obradu spoljnih zidova objekata – fasada. Ceo postupak obrade obuhvata dve faze. U prvoj fazi nanosi se osnovni sloj za koji je potreban potpuno čista površina, dovoljno čvrsta i hrapava kako bi došlo do trajne veze između ovog sloja i površine na koju se nanosi. Kod nanošenja završnog sloja važno je da se trajno veže za grund.
 
Za nanošenje završnog sloja koristi se uglavnom bavalit fasada a spoljni zidovi mogu se obložiti kamenom, dekorativnim pločicama i sl.
  • Izvodjenje svih vrsta fasaderskih radova : od 5 € do 10 € - m2


  • Sve navedene cene su bez materijala.
  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Pre nego što se počne sa nanošenjem osnovnog sloja veoma je važno obezbediti potpuno ravnu, vertikalnu ili horizontalnu, kosu ili oblu površinu kako bi ceo postupak bio pravilno izveden. Ukoliko su kojim slučajem ostale neke žice da vire, obavezno ih treba ukloniti kako ne bi prenele koroziju na završni sloj i izazvale pojavu fleka na samoj fasadi.
 
Kada je reč o optimalnom rešenju u izradi termofasade misli se na korišćenje stiropora ili samogasivog fasadnog stiropora kao izolacionog materijala.
 
Osnovne karakteristike fasadnog stiropora kao jednog od najzastupljenijih materijala koji se koriste za izolaciju su:
 
- Poseduje veoma visok stepen kako toplotne tako i zvučne izolacije
- Ima sve osobine samogasivog materijala jer u prisustvu vatre može razviti jako malu količinu toplote
- Ima visoku otpornost na bakterije i gljivice
- Skoro da uopšte ne upija vodu
- Ima jako malu zapreminsku masu
- Veoma je jednostavan prilikom obrade
 
Kako se postavlja stiropor :
 
Počinje se sa postavkom početnih profila koji mogu biti širine 3, 4 ili 5 santimetara. Vrši se nivelacija profila a zatim se učvršćuje pomoću tiplova. Nakon toga počinje postavljanje prvog reda izolacionih ploča. Početni profil će svakako olakšati postavljanje prvog reda i ivici fasade dati potrebnu čvrstoću odnosno zaštititi je od krzanja. Izolacione ploče pričvršćuju se lepkom ili plastičnim tiplovima ( potrebno je oko 5 komada po kvadratu ) koji se postavljaju na samu ploču ili na sastave. Da bi se ivice pravilno obradile najbolje je postaviti zaštitne lajsne koje se utisnu u lepak. Preko lajsni se stavlja mrežica.
 
Savet :
 
- Najveću pažnju želimo da usmerimo na to koliko je važan kvalitet i efikasnost izolacije samim tim što direktno utiče na potrošnju električne energije čija cena svake godine raste. Zbog toga štedite novac štedeći energiju.

Preporučene usluge

Komentari

Aleksandar-Beograd 10.10.2013 u 09:10
Postovanje, interesuje me cena termo-izolacionog rada na kuci od cca 270 m2 spoljnje povrsine (stara gradnja-Zarkovo),demit fasada ili vas predlog, stiropor 10-12 cm.

Pored fasade potrebno je uraditi okapnice i promeniti dva vertikalna oluka (12m jedan) kao i izolacija cetiri terase (pod) posto je goli beton.

Znam da bez izlaska na teren ne mogu dobiti tacnu cenu ali bih vam bio zahvalan na okvirnoj tj. gruboj ceni cisto da znam koilika je investicija u pitanju.

Hvala !


Administrator 10.10.2013 u 09:10
Postovani Aleksandre,

Pozovite nas za vise informacija.

Srdacan pozdrav
MajstorBeograd.com
jarosalv 31.01.2014 u 00:01
dobro vece interesuje me izolacija i fasada imam kucu na sprat do 250 m2 kolko kostaju ruke ? materijal bi sam obezbedio. hvala na odgovoru . ja sam iz stare pazove
Administrator 31.01.2014 u 00:01
Postovani Jaroslave,

Pozovite nas kako bi nam rekli vise podataka koje nas zanimaju pa cemo vam nakon razgovora reci cenu za nas rad.

zeljko lupsic 06.03.2014 u 17:03
pozdrav.inerseuje me dali vam je potreban veoma pedantan i vredan majstor za fasade gletovanje i ostalo .
Administrator 07.03.2014 u 15:03
Postovani,

Hvala na interesovanju,trenutno ne.
Jelena 01.04.2014 u 23:04
Postovani, zanima me da li vrsite samo uslugu postavljanja fasade, obzirom da je deo kuce ostao nedovrsen. Kupili smo fasadnu ciglu ali nismo zavrsili spoljni zid 10x6m. Hvala
Administrator 02.04.2014 u 08:04
Poštovana Jelena,

Da,vršimo usluge postavljanja fasade. Kontaktirajte nas za više informacija.

Srdačno
MajstorBeograd.com
Fasaderski radovi 16.05.2014 u 10:05
Poštovani, svojevremeno je na kući odrađena celokupna fasada ali je ostalo da se dovrse terase odozdo. Nisu zavrsene jer su ispucale i navodno bi se odlepio materijal.

Da li imate predlog za moj problem?
Administrator 16.05.2014 u 17:05
Poštovani,

Morali bi da pogledamo kako bi Vam rekli rešenje za Vaše terase.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com


Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: