Gipsani Radovi

Gipsani Radovi
Gips spada u vrstu gradjevinskog materijala koji sa ekološke strane gledano uopšte nije škodljiv. Karakteristike ovog materijala su u tome da je postojan kod visokih temperatura a kod prisustva vlage dobar regulator. Gips nema nikakav miris, njegova ph vrednost ista je kao i ljudska koža, poseduje minimalnu radioaktivnost i ne podleže naelektrisanju. Gips je odličan toplotni i zvučni izolator.
 
U zavisnosti od sadržaja sirovina, procenta vode i drugih mehaničkih osobina razlikujemo sledeće vrste gipsa: gips za maltere koji se uglavnom koristi kod malterisanja, gips za košuljice koji je jako čvrst i otporan, te se koristi kod pregradnih zidova i kao podloga raznim podovima, štuk gips dodaje se kako bi se krečni malter što pre vezao i služi najviše kod ukrasnih radova i alabaster gips koji najviše koriste vajari, potpuno je bele boje i ima najfiniju strukturu.
  • Pregradni zidovi : od 15 € do 20 € - m2
  • Spušteni plafoni : od 10 € do 14 € - m2
  • Oblaganje zidova : na konstrukciji : 12 € - m2
                                   suvo malterisanje : 8 € - m2

  • Obrada špaletni : od 4 € do 8 € - 1 dužni metar
  • Izrada svih vrsta skrivača sulfita i elipsi lukova krugova : pozovite nas
  • Ugradnja halogene i led rasvete : pozovite nas


  • Sve navedene cene su sa materijalom.
  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Gips ploče su ploče napravljene od štuk ili alabaster gipsa koje su obložene kartonom. Ove ploče su glavna obloga zidovima i plafonima jer se upravo s njima rade pregradni zidovi i spušteni plafoni. Poseduju visoku toplotnu i zvučnu izolaciju.
 
Pregradni zidovi :
 
Samo postavljanje je jako jednostavno a ujedno štede vreme i novac. Na postavljenu drvenu ili metalnu konstrukciju koja nije opterećujuća nosećim elementima postavljaju se gipsane ploče. Glet masom se obrade spojevi i ovakvi zidovi se mogu bojiti ili lepiti tapetama bez prethodnog čekanja da se materijal osuši. Preporučuje se isključivo za unutrašnje prostorije jer gips nije otporan na vodu I nisku temperaturu.
 
Postoje zelene gips ploče koje su otporne na vlagu pa se postavljaju u prostorijama gde se ona javlja, kao i ploče koje su otporne na vatru za npr. deo u kuhinji oko šporeta i one se rade u crvenoj boji.
 
Spušteni plafoni :
 
Odlično rešenje ukoliko želimo da sakrijemo električne vodove, instalacije ili ventilacione kanale. Za razne poslovne objekte, dvorane, hale ili učionice koriste se Rigips ploče koje imaju proreze i rupice od kojih zavisi način prostiranja zvuka. Visinu plafona možete sami birati jer dužina same metalne konstrukcije koja se postavlja zajedno sa vešaljkama može se menjati.
 
Postoje razne vrste i oblici spuštenih plafona, mogu biti slojeviti, u obliku luka, zaobljeni. U njih možete postaviti neonske ili halogene sijalice kao i napraviti takav plafon da podseća na zvezdano nebo.
 
Oblaganje zidova :
 
Ako gips pločama obložimo već postojeće unutrašnje zidove, na najjednostavniji i ne tako skup način napravićemo jako dobru izolaciju. Pored toga što ćemo znatno poboljšati toplotnu izolaciju na ovaj način izvršićemo adaptaciju zidova, saniraćemo oštećenja, poravnati i sakriti neravnine i rupe u zidovima kao i smanjiti buku koja dopire spolja.
 
Prednost ovih radova je to što nije potrebna prethodna priprema, ploče se jednostavno postavljaju, ne morate čekati da se materijal osuši, ekološki je potpuno bezbedan, poboljšava zvučnu a povećava toplotnu izolaciju.
 
Obrada špaletni :
 
Prilikom zamena starih ili postavljanja novih vrata ili prozora dolazi do pojave razrušenih otvora ivica, koje je najlakše i najbrže pokriti i obraditi upravo gipsanim pločama. Obrada špaletni uz pomoć gipsanih ploča je mnogo jednostavniji  posao  od klasičnog malterisanja koje može da traje mnogo duže (nekad i više od nedelju dana), i znatno čistije jer kod postavljanja gips ploča prisustvo prašine i prljavštine je znatno manje. Savršene ivice špaletni najlakše ćemo dobiti  ukoliko na ćoškove stavimo aluminijumske lajsne. Nakon njihove obrade  za koju nam treba manje od 2 dana možemo ih slobodno gletovati i krečiti.
 
Korisni saveti :
 
Gips je dosta prisutan kad je dekoracija enterijera u pitanju, u vidu ukrasnih stubova i figura. Naš savet  je da sve bude umereno i sa stilom. Od vaše kuće nesmete nikako napraviti kič stavljanjem gomile lavovskih glava ili labudova, što nažalost nije retkost videti. Budite kreativni i originalni.

Preporučene usluge

Komentari

sinisa damjanovic 20.08.2013 u 08:08
U spojenim prostorijama dnavna soba ,trpezarija kuhinja i hodnik cca 50 m2 hteo bih na plafonima da postavim gipsane ploce ali da nebude spusten plafon.Kolika je cema po m2,radovi mogu da pocnu odmah.

s postovanjem.

Hvala cekam odgovor
Administrator 20.08.2013 u 09:08
Postovani Sinisa,

Tesko je postaviti bez konstrukcije,nije preporucljivo.

Preporucujemo minimalno spustanje od 4 cm.

Jedino je moguce ako je na plafonu pun beton.

Pozovite nas za vise informacija.

Srdacan pozdrav
MajstorBeograd.com
Marko 28.11.2014 u 23:11
Poštovani,

Zamolio bih vas za upit za ponudu za izradu gipsanog zida dimenzija 5m x 3m.

Hvala vam unapred.
Administrator 28.11.2014 u 23:11
Poštovani Marko,

Cena za izradu gipsanog zida tih dimenzija bi Vas koštala 300 eura okvirno sa materijalom.

Ukoliko imate dodatnih pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Dejan 01.12.2014 u 19:12
Postovani, interesuje me koliko bi kostalo da se uradi plafon u potkrovlju povrsina je oko 35 m2.

Hvala na odgovoru...
Administrator 02.12.2014 u 16:12
Poštovani Dejane,

Cena za izradu spuštenog plafona je od 11 € do 14 € - m2.

Ukoliko imate dodatnih pitanja pozovite nas na broj telefona koji imamo na sajtu.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Vanja 30.10.2015 u 13:10
Postovani, Zanima me da li je posto spustite plafone i postavite pregradne zidove potrebno gletovanje istih? Srdacno, Vanja
Administrator 03.11.2015 u 22:11
Postovana Vanja,
da posle gipsanih radova je potrebno gletovanje.

Nemanja 08.06.2016 u 13:06
Pojavile su mi se pukotine na spojevima gipsanih ploca, koliko bi kostalo da se urade ponovo ti spojevi?
Administrator 08.06.2016 u 19:06
Postovani,
zavisnosti koliko ima spojeva od toga zavisi i cena,
a verovatno i nesto nije lepo uradjeno pa se zato to i desava.
Aleksandra Tijanic 11.02.2017 u 15:02
Potrebno mi je pregradjivanje sobe sirine oko 3,5 m gde bi do visine od 1 m bio zid a u nastavku do plafona mat staklo. Po mogucstvu da zid bude zvucno izolovan. Da li radite ove radove i koliko bi bila okvirna cena? Hvala unapred. Pozdrav
Administrator 12.02.2017 u 15:02
Postovani,
pozovite nas za vise informacija.
Srdacan pozdrav.
Dejan 30.05.2018 u 07:05
Interesuje me cena za izbijanje vrata sobnih dva kom i pravljenje svoda na jednom mestu gde su vrata bila a na druga samo gipsanim plocama da se uokvire hvala.
Administrator 31.05.2018 u 22:05
Postovani,
pozovite nas na nas kontakt telefon.
Srdacan pozdrav
Daniela Zecevic 04.11.2018 u 21:11
Pregradila bih sobu ( 4x4) na pola sa dodavanjem dvoje vrata. Koliko bi me kostalo?
Administrator 07.11.2018 u 23:11
Postovani,
pozovite nas na nas kontakt telefon,
mi cemo vas spojiti sa nasim majstorom.
Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: