Molerski Radovi

Molerski Radovi
Nakon završenih gradjevinskih radova na red dolaze molerski radovi. Najveću površinu svakog prostora čine zidovi i plafoni. Kakvu sliku ili utisak o bilo kom prostoru daće upravo njihova boja i izgled. Naučno je dokazano na koji način prisustvo boja u prostoru u kome živimo utiče na nas. To je i prva stvar na koju obratimo pažnju kada ulazimo u neki prostor. Zbog toga je važno da naš životni prostor ili prostor u kome radimo učinimo što lepšim i prijatnijim.
 
U prostorijama koje su dosta izložene sunčevim zracima i u kojima je jako toplo preporučuje se da te prostorije obojite svetlim bojama ili belom kako bi delovale mirnije i ujedno ćete sprečiti preteranu toplotu.
 
Za spavaće sobe naročito ako su te prostorije hladnije preporuka su tamnije boje jer će vam pružiti osećaj topline i neće delovati toliko hladne.
 
Dnevna soba ukoliko i sama nema dovoljno prirodne svetlosti nikako ne treba biti obojena u tamne boje.
  • Krečenje poludisperzijom : 1.2 € i više - m2
  • Krečenje disperzijom : 2.0 € i više - m2
  • Guljenje zidova  : od 0.5 € do 1 € - m2
  • Gletovanje : 2.0 € - m2
  • Dekorativni radovi : od 6.5 € do 25 € - m2
  • Lepljenje tapeta : od 4 € do 6.5 € - m2
  • Skidanje tapeta : od 1 € do 1.5 € - m2
  • Tehnike svih vrsta : pozovite nas


  • Sve navedene cene su sa materijalom.
  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Gletovanje :

Da bi zidove i plafone mogli da bojimo potrebno ja da ih prvo pripremimo odnosno izgletujemo. Uz pomoć glet mase to možemo učiniti mašinski ukoliko su u pitanju velike površine ili ručno ako se radi o manjim objektima. Koliko puta će se preći glet masom zavisi od toga koji material smo izabrali kao završni. Kada se lepe tapete dovoljno je preći jednom, kod krečenja poludisperzijom ili disperzijom glet masa se mora naneti dva puta a tri puta ako ćemo imati dekorativne radove akrilnim bojama kod kojih površine koje su gletovane moraju biti savršeno ravne. Kada je glet masa skroz suva potrebno je da se površine ošmirglaju. Ceo postupak se takodje može izvesti pomoću mašina ili ručno.
 
Krečenje :
 
Plafoni i zidovi zauzimaju velike površine svakog enterijera, tako da je njihov izgled veoma važan jer stvara dobar ili loš utisak o određenom prostoru. Kada govorimo o kvalitetu rada i efektima, konkretno kod krečenja važan je materijal odnosno boja kojim se posao obavlja.

Boje koje su definitivno najkvalitetnije su akrilne boje. Njihova prednost je svakako otpornost na vodu i vlagu pa zbog toga zidove obojene akrilnim bojama možete slobodno prati čak i uz korišćenje nekog deterdženta. Nanose se uz pomoć kompresora tako da zidovi izgledaju savršeno glatki i ravni.Možete birati razne boje i nijanse, sjajne ili polusjajne. Naročito je važno da pre nanošenja akrila na zidove oni budu pripremljeni prethodnim gletovanjem.
 
Ukoliko tražimo jeftiniju varijantu to su poludisperzivne boje koje su i najjeftinije boje kod nas. Zidove obojene poludisperzijom možemo brisati jedino suvom krpom i kod njih je moguća pojava budji jer ovakvi zidovi nisu otporni na vodu i vlagu.
 
Na našem tržištu postoje i disperzivne boje koje su kvalitetnije od poludisperzionih jer njih možete brisati mokrom krpom. Razlika je u tome što se na zidove nanose u tanjim slojevima nego poludisperzije pa je samim tim i manja količina potrebna za bojenje,površine se lakše pokrivaju i ne dolazi do krunjenja zidova.
 
Za mnoge ugostiteljske objekte gde se zidovi brzo prljaju postoje specijalne boje otporne na vlagu, prljavštinu masnoću, duvanski dim. Na bazi su ulja, laki za održavanje s tim što kod ovih boja zidovi ne dišu.
 
Kod stvaranja velike vlage i budji najbolje rešenje su svakako boje koje su antimikrobne jer smanjuju opasnost od pojave ovakvih problema.
 
Lepljenje tapeta :

Lepljenje tapeta bilo je jako popularno pre više desetina godina i odjednom kao da tapeta više nije bilo na našem tržištu. Medjutim u poslednje vreme su ponovo aktuelne i sve više se koriste kao dekoracija celih zidova ili samo nekih delova prostorija. Danas možete naći razne vrste i dezene kakvih ranije nije bilo, pa se i sam kvalitet tapeta dosta promenio.

Najjednostavnije su papirne tapete koje su najkomplikovanije za lepljenje jer su tanke i lako se cepaju prilikom kvašenja. One koje su otporne na vodu i koje možete da perete su perive tapete koje su napravljene od debelog papira i guste boje tako da ne mogu lako da izblede. Tapete od papira obložene plastičnom prevlakom ili plastične tapete možete takodje naći u raznim bojama i dezenima tako da često podsećaju na površine od drveta, tkanine ili čak kože. Postoje još i tapete nastale štampanjem uljanih boja po tvrdom papiru, kao i prskanjem plastike raznih boja tako da dobijete reljefne tapete savršene za pokrivanje neravnih zidova.

Korisni saveti :

- Tapete nemojte lepiti preko sveže okrečenih zidova jer može doći do odlepljivanja.

- Pre lepljenja tapeta zidove morate očistiti od starih tapeta ukoliko ih je bilo i ako je potrebno obavezno ošmirglajte zidove kako bi površine bile glatke i ravne.

Preporučene usluge

Komentari

howto 26.09.2013 u 12:09
Pitanje: Zanima me na koji način se može skinuti sloj kreča sa plafona u kupatilu? Taj plafon je 30 godina krečen pravim krečom, pa bih sada da skinem skroz sve te slojeve kreča pa me zanima kako se to radi?
MJ 26.11.2013 u 20:11
Da li radite krecenje stanova u zimskom periodu?

I da li to moze biti problematicno?
Administrator 26.11.2013 u 21:11
Da,krečenje stanova radimo i u zimskom periodu bez ikakvih problema.

Ukoliko imate dodatnih pitanja,stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačno
MajstorBeograd.com


zoran 10.02.2014 u 21:02
Postovani,

Imam stan u Beogradu i interesuje me cena sledecih usluga po m2:skidanje starih tapeta,gletovanje zidova,farbanje zidova u beloj boji.Stan je kvadrature 67m2.Interesuje me i cena za farbanje stolarije za: 6 vrata,2 vrata pola su u staklu,4 dupla prozora .Unapred zahvalan.
Administrator 22.02.2014 u 14:02
Poštovani Zorane,

Da bi smo Vam rekli cenu za navedene poslove mi moramo doći do Vas kako bi videli u kakvom su stanju zidovi i vrata.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Minja 20.03.2014 u 12:03
Molim za brz odgovor! Pukla je neka cev plac iznad i u donjem delu stana mi je izbila vlaga otprilike u visini 1 m, celom duzinom zida, 6m. Sta se sada radi i koliko bi to kostalo da se kompletno dotera? Nalazim se u Vardarskoj ulici na Vracaru u Beogradu. Informacija mi hitno treba zbog tuzbe za odstetu, a ujedno bih Vas i angazovao po tom pitanju.
Administrator 21.03.2014 u 09:03
Poštovana Minja,

Za dodatne informacije je potrebno da naš majstor dođe kod Vas kako bi pogledao detaljno šta tačno treba da se uradi.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Milos 17.06.2014 u 14:06
Da li vam treba moler majstor?
Administrator 27.06.2014 u 11:06
Poštovani,

Hvala na pitanju ali trenutno ne.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Maja Stevanovic 25.07.2014 u 16:07
Da li ste zainteresovani za kompenzaciju sa firmom koja se bavi izradom web sajtova?

Srdacan pozdrav
Administrator 31.07.2014 u 17:07
Poštovana Majo,

Hvala na pitanju ali nismo zainteresovani.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Marina 11.09.2014 u 13:09
Postovani,

Da li pruzate usluge skidanja stare farbe (tzv "masna farba") sa zidnih povrsina? U pitanju su dve prostorije u stanu, ne velike povrsine (kuhinja, oko 3x3 m) i ostava (1.5x1.5), gde je prethodni vlasnik stavio ovu farbu do visine od 1.5 m.

Koja bi bila okvirna cena ove usluge i vremenski rok za izradu?

Hvala!
Administrator 02.11.2014 u 02:11
Poštovana Marina,

Ne bi smo mogli da Vam kažemo više informacija sve dok naš majstor ne dođe na lice mesta i pogleda o čemu se tačno radi.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: