Hoblovanje I Lakiranje Brodskog Poda

Hoblovanje I Lakiranje Brodskog Poda
Kada želimo da postavimo podnu oblogu pod tim ne smatramo samo prekrivanje golog betona. Podovi se treba birati kako u odnosu na estetiku tako i na funkcionalnost. S obzirom koliko su izloženi habanju i stalnim pritiscima, prljavštini, premeštanju nameštaja i krzanju potrebno je odabrati pod koji će odoleti svim pritiscima i biti potpuno jednostavan za održavanje.
 
Među podovima koji može da zadovolji prethodno navedene uslove, a pri tom je od zdravog i prirodnog materijala tj. drveta ubraja se svakako brodski pod. Ova vrsta podova gotovo nikada nije izašla iz mode a od bilo kog prostora može učiniti da izgleda potpuno moderno i savremeno a pri tom i funkcionalno.
  • Hoblovanje i lakiranje brodskog poda (bez materijala) : 4 € i više - m2
  • Hoblovanje i lakiranje brodskog poda (sa materijalom) : 8 € i više - m2


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Brodski pod čine drvene daske. Za njihovo premazivanje uglavnom se koriste boje za drvo ili specijalni lakovi. Ovakva vrsta poda može se odlično uklopiti kako u moderne tako i u klasične prostore i enterijere i svaki od ovih prostora čini izuzeno toplim i atraktivnim. Održavanje brodskog poda je veoma jednostavno a sam pod ima jako dug vek trajanja.
 
Za izradu brodskih podova koriste se različite vrste drveta što automatski određuje cenu koja u većini slučajeva određuje izbor.
 
Postupak lakiranja i hoblovanja brodskog poda:
 
Potrebno je dobro mašinski ostrugati brodski pod najmanje dva puta sa različitom finoćom papira za brušenje. Važno je da valjak kojim se hobluje bude podešen tako da površina ostruganog poda bude što ravnija i da na njoj nema nikakvih udubljenja i neravnina. Potrebno je obrusiti i lajsne. Za bojenje brodskog poda mogu se upotrebiti lazurne boje, sadolin ili neka druga slična sredstva kao i za njegovo lakiranje. Potrebno je samo pre nego se počne sa bojenjem upotrebiti finu šmirglu koja će površinu načiniti potpuno glatkom. Bojenje je potrebno obaviti dva puta u razmaku od jednog dana kako bi se prvi sloj osušio a nakon dve ruke uzeti najfiniju šmirglu preći preko cele površine i zatim ponoviti bojenje još jednom.
 
Lakiranje brodskog poda obavlja se u 3 sloja. Prvo koristiti šinu šmirglu i preći ceo pod, zatim pod dobro očistiti i lakirati prvu ruku. Nakon jednog dana kada se prvi sloj dobro osušio ceo postupak šmirglanja i lakiranja ponoviti. Kada se i drugi sloj dobro osuši sve ponovo uraditi i treći put. U toku lakiranja vodite računa da četku dobro umočite u lak.
 
Način zaštite brodskog poda:
 
Na našem tržištu mogu se naći razna sredstva kojim možete zaštititi brodski pod i višestruko mu povećati vreme korišćenja a da pri tom ne gubi na svom izgledu. Zaštitnim sredstvima dodatno ćete drvetu produžiti funkcionalnost i dekorativnu osobenost.

Preporučene usluge

Komentari

zvonimir 10.07.2014 u 06:07
voleo bih da u restoranu ishoblujem,lakiram i zastitim brodski pod...velicina nesto preko 100 m2 ....radi se krajem meseca..... molim komentar...pozdrav zvonko
Administrator 22.07.2014 u 11:07
Poštovani Zvonko,

Ostavite nam Vaš broj telefona putem meila ili nas pozovite za više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Jelena 07.09.2014 u 10:09
Imam oko 40m2 brodskog poda. Postavljen je pre vise od 30god I u njega su ukucani ekseri. Ofarban je u tamno braon boju. Interesuje me da li postoji mogucnost da se ovako postavljen pod ishobluje?
Administrator 02.11.2014 u 02:11
Poštovana Jelena,

Predlažemo da naš majstor dođe kod Vas kako bi sagledao situaciju i nakon toga Vam možemo reći više informacija.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Dusan 19.08.2016 u 19:08
treba da radim brocki pod oko 16m2,da li posle hoblovanja da lakiram ili da ostavim da bude samo cisto drvo
Administrator 19.08.2016 u 20:08
Postovani,
posle hoblovanja mora se lakira, jer ce u slucaju samo hoblovanja, pod biti nezastien i jako brzo ce da propadne.
Sanja 09.09.2016 u 09:09
Poštovanje, Renoviram bakin salonski stan.Ima brodski pod koji je mazan nekim masnim bojama,pa me zanima da li moze da se ishobluje i izlakira i da li bi to trebalo raditi posle celokupne adaptacije stana?
Administrator 12.09.2016 u 00:09
Postovani,

Da bi vam sa sigurnoscu rekli da moze, morali bi da pogledamo vas stan.
 A pod se sredjuje pre zavrsne ruke krecenja, tako barem mi radimo.

Srdačan pozdrav.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: