Poliranje Parketa

Poliranje Parketa
Kada se parket dobro postavi možete biti sigurni da će dugo krasiti svaki prostor u kojoj se nalazi kao podna površina. I nakon dužeg vremena kada izgubi svoj sjaj nije potrebno da ga u potpunosti menjate već ga možete samo ponovo izbrusiti i prelakirati. Na taj način načinićete ga ponovo novim I sjajnim.
 
Koliko dugo će Vam trajati parket ne zavisi samo od kvaliteta materijala (lepka i lakova) već i od načina na koji se obrađuje. Između svakog nanetog sloja laka na parket, on se brusi odnosno polira.
 
Kod manjih površina izvodi se ručno a kod većih je potrebno mašinsko poliranje. Poliranje je neophodno kako bi se slojevi laka na parketu izjednačili i cela površina bila savršeno glatka. Ovakvom vrstom obrade ublažava se pojava neravnina i eventualnih različitih nijansi drveta zbog njegove strukture.
  • Poliranje i lakiranje parketa (bez materijala) : 1.5 € i više - m2
  • Poliranje i lakiranje parketa (sa materijalom) : 3 € i više - m2


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Korisni Saveti:

Postoji nekoliko saveta kako ne bi uništili Vaš parket do te mere da morate da ga zamenite novim. Najvažnija stvar na koju treba obratiti pažnju kad je reč o parketu je njegov završni sloj. Kod starih parketa koristio se uvek lak u završnom sloju dok nije redak slučaj da se parket premazuje poliuretanom. Evo saveta kako da to proverite: ukoliko pamučnom vaticom natopljenom acetonom pređete mali deo po parketu i ako na tom mestu postane lepljiv u pitanju je lak dok suprotna reakcija ukazuje na završni sloj od poliuretana.
 
Za blago čišćenje poliuretanskog poda koristite meku krpu. Ukoliko Vam na parketu ostanu tragovi cipela najbolje je čeličnom vunom i deterdžentom očistiti a nakon toga voštanim sredstvom ispolirati.
 
Drveni parket je dosta osetljiv i na njemu se najčešće javljaju oštećenja i ogrebotine. Važno je oštećenja sanirati na vreme kako se ne bi širila i kvarila izgled Vašeg parketa. Na tržištu se mogu naći razni voštani stikovi različitih boja kojima možete premazati mesta koja su izgrebana. Nakon nanošenja višak voska treba ukloniti i taj deo ispolirati.
 
Mašinsko poliranje najbolje:
 
Kod poliranja raznih lakova potrebni su filcevi odnosno brusne mrežice. Mašine za poliranje su svakako najbolje rešenje jer se vidi kvalitet I stručnost izvedenog posla.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: