Popravke Starog Parketa I Laminata

Popravke Starog Parketa I Laminata
U odnosu na druge mnogo savremenije veštačke materijale koji se stavljaju umesto parketa, parketi su ipak daleko kvalitetniji i trajniji. Kod parketa i kad dođe do nekog oštećenja ili vremenom izgubi svoj sjaj moguće je popraviti ga i vratiti mu lep izgled.
 
Renoviranje svakog stana ili kuće u većini slučajeva počinje od poda. Pod mora biti trajan, čvrst i izdržljiv, a pored adekvatnog nameštaja važno je da bude kvalitetan i jednostavan za ugradnju.
 
Postoje mnoge razlike između laminata i parketa od postavljanja, cene, do održavanja i mogućnosti popravki. Laminat je jednostavniji za ugradnju i cena mu je dosta niža u odnosu na parket. Parket je daleko duže zastupljeniji nego laminat i ima znatno duži vek trajanja. Ugradnja parketa je daleko složeniji posao u odnosu na laminat.
 
Što se tiče održavanja postoje posebna sredstva za čišćenje za svaku od ove dve vrste poda. Ono što se svakako preporučuje je vlažna krpa i brisanje.
  • Popravke svih vrsta parketa i laminata : pozovite nas

Cene Usluga

Razlike u popravkama laminata I parketa
 
Kod laminata popravke nisu uvek moguće. Uglavnom se dešava da mora kompletno da se zameni. U slučaju da je postavljen od manjih komada mogu da mu se zamene neki delovi koji su oštećeni. U slučaju da je previše oštećen, izbledeo i propao, novi deo neće se uklopiti u već postojeći i može izgledati kao ružna zakrpa.
 
Parket u odnosu na laminat ima svoje prednosti. Kod parketa je moguće hoblovanje i brušenje. Bez obzira koje je debljine postupak hoblovanja i brušenja može se ponavljati i više puta što je kod laminata nemoguće. Potpuno drugačiji i jedinstven izgled svakog prostora će učiniti kvalitetan pod. Ukoliko se ipak odlučite za laminat gledajte da izaberete što kvalitetniji.
 
Korisni saveti:
 
Ispod starih parketa davno postavljenih možete zateći  bitumen ( crnu smolu). Pre restauracije parketa moraju se ukloniti svi ti ostaci, jer u suprotnom može se desiti da Vam se parket koji ste restaurirali znatno duže suši nego što je to uobičajeno. Ono što je takođe moguće da Vam parket ne bude ravan.

Preporučene usluge

Komentari

Naser Osmani 18.05.2014 u 20:05
Pozdrav,izvinite imam jedno pitanje,dobiosam 18000 m2 parket al bio postavljen,kako mogu damu skidam BITUMIN(katran) a posle daga strugam lakse.hvala pozdrav.ce se dogovrimo za cenu. mozete ina f.book na moje ime i prezime.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: