Postavljanje Brodskog Poda

Postavljanje Brodskog Poda
Na našem tržištu mogu se naći brodski podovi od najkvalitetnije vrste drveta.
 
Najveći estetsku i funkcionalnu ulogu svakog stambenog ili poslovnog objekta predstavlja svakako pod. Pod je izložen konstantnom habanju i zbog toga je potrebno da bude kvalitetan kako bi što duže trajao, jednostavan za održavanje a ujedno i da zadovoljava estetski izgled kako bi se uklopio sa odgovarajućim prostorom. Materijal od kojeg se izrađuju podovi mora biti čvrst i otporan kako bi izdržao sva opterećenja i razne druge uticaje.
 
Jednako lako se može postaviti i koristiti u stambenim ili poslovnim prostorijama različitih veličina i namena.
  • Postavljanje brodskog poda uz hoblovanje i lakiranje (bez materijala) : 10 € - m2


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Za drvo možemo reći da kao potpuno prirodan materijal može se uklopiti u sve stilove i enterijere. Isto tako osnovne karakteristike brodskog poda su atraktvnost, funkcionalnost i činjenica da nikada ne izlaze iz mode.
 
Brodski pod se sastoji od drvenih dasaka koje se vrlo lako postavljaju, jednostavno se održavaju i dugog su veka trajanja a da pri tom ne gube na svom prirodnom izgledu. Princip pero i udubljenje koristi se za postavljanje brodskog poda i na taj način dobija se savršeno ravna podna površina koja nema fuge ni neravnine.
 
Razne vrste drveta koriste se za izradu brodskog poda.
 
Postavljanje brodskog poda:
 
Pre postavljanja dasaka potrebno je postaviti izolacioni materijal efikasan kod uklapanja i važan je u svojstvu čuvanja toplote i zaštite od buke i vlage. Izrada poda je od različitih debljina dasaka što određuje i način na koji će se rasporediti letvice ispod poda. Preporučuje se da se letvice dobro učvrste tako da se omogući što efikasnija izolacija a samim tim i dugotrajnost. Kvalitetno postavljenim izolacionim slojem postiže se najbolja i najkvalitetnija izolacija.
 
Postavljanje dasaka vrši se u odnosu na pad svetlosti jer na taj način izgled samog poda najviše dolazi do izražaja a uz to i sama prostorija. Veličina i oblik prostorije odrediće i potrebnu količinu dasaka i smamim tim može se smanjiti presecanje dasaka što dodatno može ulepšati pod i celu prostoriju.
 
Koje su prednosti brodskog poda:

•  Idealan je za podove velikih dimenzija
•  Izuzetno tvrd i postojan materijal od kojeg se izrađuje
•  Dugotrajan je
•  Jednostavan za održavanje

Preporučene usluge

Komentari

Ilija Jerkić 05.02.2014 u 13:02
Dali se brodski pod može lijepiti kao parket.Pozdrav
Ljubomir Ivanov 12.08.2014 u 20:08
Postovani, molim vas odgovorite mi kome da se obratim za pomoc.

Pre dve godine radio sam kompletnu adaptaciju stana u VPR u stambenoj zgradi, čiji pod je imao uradjenu izolaciju. Na kraju su majstori postavili brodski pod, koji je naravno divno izgledao.

Ali, ubrzo u jednoj sobi pocinje da se uz zid podize, a posle nekoliko meseci i u dnevnoj sobi.

Majstori ponovo dolaze da poprave i posle pet meseci opet počinje brodski pod da se dize u spavacoj sobi na drugom mestu, a u dnevnoj sobi na istom mestu .

Da li i ko moze ovoda popravi_

Zahvaljujem
Administrator 02.11.2014 u 02:11
Poštovani Ljubomire,

Brodski pod se mora postavljati isključivo suvu podlogu i postoji mogućnost da je to uzrok.

Pozovite nas na broj telefona koji imamo na sajtu kako bi pokušali da Vam pomognemo.

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: