Postavljanje Parketa

Postavljanje Parketa
Kada govorimo o uređenju stambenih ili poslovnih prostorija svakako da ćemo akcenat staviti na podove odnosno dobar odabir. Koliko je važna estetika i uloga funkcionalnosti takođe je bitna i sama vrsta podne obloge za koju ćemo se odlučiti. Kada je reč o parketu,možemo slobodno reći da je u pitanju podna obloga visokog kvaliteta koja u bilo kom prostoru može odigrati važnu estetsku ulogu i načiniti prostor interesantnim i jedinstvenim.
 
U odnosu na druge parket spada u podne obloge najboljeg kvaliteta i najdugotrajnijeg rešenja. Karakterišu ga pre svega dobra mehanička i izolaciona svojstva,dugotrajnost i odlična estetska komponenta. Zbog svojih dobrih karakteristika pored kuća i stanova u kojima se postavlja nije redak slučaj da se postavlja u mnoge poslovne objekte, kongresne centre ili velike dvorane.
  • Postavljanje parketa uz lakiranje i hoblovanje (bez materijala) : 7 € i više - m2
  • Postavljanje parketa uz lakiranje i hoblovanje (sa materijalom,bez parketa) :12 € i više - m2
  • Postavljanje lajsni (bez sokle) : 0.5 € - 1 dužni metar
  • Postavljanje lajsni (sa soklom) : 4 € - 1 dužni metar


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

U odnosu na druge podne obloge parket ima svoje prednosti,a to su:
 
•    Toplina enterijera koju daje.
•    Lako se uklapa u sve ostale elemente i svaki enterijer.
•    Lak je za održavanje.
•    Poseduje razne antialergijske osobine.
•    Kod korišćenja parketa manje se zagađuje životna sredina.
 
Šta spada u parketarske radove?
 
•    Parket se prvo postavlja odnosno polaže
•    Zatim se brusi
•    Polira
•    Priprema se podloga
•    Lakira
•    I na kraju hobluje
 
Postavljanje parketa:
 
Kod postavljanja klasičnog (masivnog) parketa postoji više načina kako se slaže i kombinuje jer kod klasičnog parketa postoje letvice leve i desne što nije slučaj i kod drugih vrsta parketa. Pre početka postavljanja važna je podloga i njen kvalitet. Što ravnija i čvršća podloga dobar je preduslov za što bolje postavljanje parketa.

Postavljanje gotovog parketa je sve više zastupljeno jer gotov parket je višeslojan i ima unapred obrađenu površinu (lakiranu, nauljenu ili pripremljenu za završnicu  fabrički obrušenu). U odnosu na klasičan parket gotov parket je jeftiniji za postavljanje  i posao se brže obavlja. Potreban Vam je dvokomponentni poliuretanski lepak kojim se lepi a nikako se ne sme upotrebljavati lepak na vodenoj bazi kako se ne bi dogodilo da parket nabubri.

Preporučene usluge

Komentari

Dragomir Blagojevic 28.01.2014 u 12:01
Poštovani, interesuje me na koji način da odstranim ljepilo sa starog hrastovog parketa koji je više nego u dobrom stanju, kako bih ga mogao iskoristiti.

Napominjem da je parket postavljen prije tridesetak godina i sada smo u fazi rekonstrukcije objekta, a ljepilo je veoma čvrstog oblika.

Pozdrav.
Administrator 28.01.2014 u 13:01
Poštovani Dragomire,

Za više informacija o Vašem problemu pozovite nas na broj telefona 062-444-511

Srdačan pozdrav
MajstorBeograd.com
Dragan 30.04.2014 u 18:04
Postovani, interesuje me koliko vremena treba da prodje od namestanja novog parketa do pocetka hoblovanja i lakiranja, cuo sam da treba neko vreme da odstoji pre hoblovanja pa me interesuje koje je to vreme, hvala
Vladan 03.06.2014 u 23:06
obicno pise na kanti od lepka koji je koriscen za lepljenje parketa koliko vremena treba da prodje pre nego sto pocnete sa hoblovanjem
luka 28.11.2014 u 02:11
molim vas dali vas zanimaju iskusni majstori parketari,,brzi i kvalitetni dajemo garanciju za rad pod uslovom da sve bude po jusu,,,,ako moze da mi odgovorite na imejl,,pozdrav od parketara,,luke,,
Administrator 29.11.2014 u 00:11
Hvala na pitanju,ali nažalost ne.
Anto Cancar 24.04.2018 u 16:04
Treba mi Majstor koji bi mi uradio sladece Postavit Staffel na pod Osb plate debljine 2,2 I na njih parket riblja kost Velicina parketa Klassik rast 30x4,5x2,2
Administrator 31.05.2018 u 22:05
Postovani,
pozovite nas na nas kontakt telefon.
Srdacan pozdrav
Mario 05.03.2019 u 21:03
Poštovanje, možete li mi preporučiti trgovinu u Srbiji koja se bavi prodajom parketa za podno grijanje i zna li netko od prilike cijenu! Hvala.
Administrator 06.04.2019 u 03:04
Postovani,
mi smo do sada najbolja iskustva imali sa prodavnicom MAXI PODOVI,
za svaku preporuku su.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: