Aluminijumski Prozori

Aluminijumski Prozori
U sastavni deo svakog doma pored vrata obavezno spadaju i prozori. Oni uz praktičnu imaju i estetsku ulogu koja utiče na spoljašnji izgled svakog objekta.Aluminijumske prozore krase pre svega dug vek trajanja, jednostavnost u održavanju kao i odlična toplotna i zvučna izolaciona svojstva. Ukoliko ste ljubitelj toplog izgleda drveta vrlo jednostavno se alu prozori mogu obložiti i pružiti identičan izgled Vašeg omiljenog materijala. Ako baš ne možete da zamislite ni jedne druge sem drvenih prozora i tu postoji odlično rešenje. Spoljašnji deo prozora može biti aluminijumski a unutrašnji drveni. Na taj način  postiže se odlična zvučna i toplotna izolacija a u unutrašnjosti zadržavate drvo.


  • Sve navedene cene su izražene u eurima,plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Cene Usluga

Njihova postojanost ogleda se u konstruktivnom smislu a ujedno i u odnosu na različite vremenske uticaje. Alu prozori ne mogu da stare, a veoma jednostavno se mogu uklopiti u estetski izgled bilo kog objekta. Kada je reč o investiciji na jako dug vremenski period sve više se ulaže upravo u aluminijumsku stolariju. Ona Vam može pružiti sigurnost i do pola veka a da pri tom ne pretrpi nikakve promene i ne zahteva posebno održavanje.

Kvalitet aluminijumskih prozora se u najvećoj meri ogleda u njihovoj dugotrajnosti.

Njihova podela je na:

- Klasične aluminijumske prozore
- Klizne alu prozore
- Posebne harmonica alu prozore.

U odnosu na broj krila i tipove podela je na:

- Jednokrilne
- Dvokrilne
- Višekrilne.

Kako do odgovarajućih prozora za Vaš dom:

Prozor se smatra najdinamičnijem delu spoljašnjosti bilo kog objekta i ujedno prijemnikom i zaštitom od raznih spoljnih uticaja.

Oko 50 % toplote iz objekta izgubi se kroz prozore što je 10 puta veći gubitak nego kroz zidne površine. Ovaj podatak vrlo jasno govori koliko je važna energetska efikasnost prozora u odnosu na ukupne energetske potrebe objekta. Novi tehnički propisi tačno govore koliki su dozvoljeni koeficijenti prolaska toplote kod prozora, balkonskih vrata i dr. U ukupnom toplotnom gubitku učestvuju i prozorski profili čija je uloga pre svega da dobro dihtuju i imaju što niži koeficijent gubitka toplote.

Prozor kao vrsta građevinskog elementa ima ulogu u obezbeđivanju zadovoljavajuće toplotne i zvučne izolacije sa funkcijom prirodnog provetravanja po potrebi. Za sve ovo neophodan je odgovarajući materijali komponente.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: