Sobna Vrata

Sobna Vrata
Uređivanje enterijera zahteva mnogo pažnje pa tako i odabir sobnih vrata kao važnog elementa svakog doma. Uz estetski izgled koji je jako važan potrebno je da budu i kvalitetna kako bi ispunjavala svoju funkciju. Ona pre svega služe za obezbeđivanje privatnosti potrebne svakom od nas. Ona sprečavaju prostiranje zvuka kao i sprečavanje širenja mirisa recimo iz kuhinje.

Pri odabiru sobnih vrata vodite računa o materijalima jer je potrebno da traju dugi niz godina. Potrebno je da istrpe sva neprestana otvaranja, zatvaranja ili eventualna lupanja i da pri tom održe neophodnu izolaciju. S obzirom da čovek ulaskom u dom prvo što primeti su uglavnom vrata to govori o važnosti njihovog estetskog izgleda.


Cene Usluga

Podela vrata je u odnosu na materijal koji se koristi prilikom izrade.

U izradi vrata koriste se sledeći materijali:

- Drvo
- PVC
- Aluminijum.

Vrlo često se i kombinuju ovi materijali.

Za izradu sobnih vrata uglavnom se koristi drvo i to lamelirani masiv, hrast, bukva, trešnja, lipa, smreka ili javor. Pomenuti materijali pružaju eleganciju i luksuz kao i toplinu i prirodnost što je donekle i najvažnije.

Postoje razni oblici sobnih vrata poput:

•    Ravnih
•    Reljefnih
•    Vrata koja imaju staklene otvore
•    Vrata koja imaju nadsvetlo
•    Pravolinijskih
•    Lučnih

Ušteda prostora postavljanjem kliznih vrata:

Uz odgovarajuća vrata postoji bezbroj načina kako da se vizuelno poveća prostorija. Pored ogledala vrata su još jedan važan element. U ovom slučaju najbolje je da izaberete klizna vrata. Njima se minimalno gubi prostor a u vizuelnom smislu znatno proširuje prostorija.

Njihovo funkcionisanje svodi se na klizanje po šini koja se postavlja na podu. Uloga gornje šine je da vodi vrata. Ovakav model je estetski veoma privlačan i doprinosi oplemenjivanju prostora u kome boravite. Za izradu kliznih vrata mogu se koristiti različiti materijali kao i kod običnih.

Preporučene usluge

Komentari

Jovan 29.10.2018 u 20:10
Da li izradjujete i klizna vrata za sobe?
Administrator 07.11.2018 u 23:11
Postovani,
Izradjujemo vrata od medijapana.
Ako ste zainteresovani, pozovite nas da vas spojimo sa majstorom.
Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: