Vodoinstalacije

Vodoinstalacije
Zamena vodovodnih instalacija nije tako jednostavan posao i radi se nekoliko dana što zavisi i od veličine kupatila kao i od svih sanitarija koje želite da Vam se postave. Morate tačno znati gde želite da postavite odvod za veš mašinu, kao i gde će Vam biti rasveta, ogledalo i sve ostalo što ste zamislili jer kasnije nećete moći da vršite prepravke. Ukoliko se i rešite na taj potez samo ćete se dodatno izložiti troškovima.
 
Kod rekonstrukcije i detaljne izmene vodovodnih instalacija u kući ili stanu prvo se demontiraju stare sanitarije, uklanja stara armatura ili galanterija, skidaju stare pločice i ostalo. Najvažnija stvar je da se pre početka demontiranja zatvori ventil koji je glavni u vodovodnoj vertikali. Zapravo bi bilo najbolje da Vam majstor pre početka velikih radova glavni ventil zameni novim kako bi izbegli moguće probleme dok su radovi u toku.
  • Instalacija nove vodovodne i kanalizacione mreže.
  • Rekonstrukcija postojeće vodovodne i kanalizacione mreže.

Cene Usluga

Koliko je važna hidroizolacija?
 
Kod ugradnje kade ili tuš kabine bitno je da se dobro uradi hidroizolacija kako bi sprečili stvaranje vlage. Na taj način zidovi će Vam biti potpuno suvi a i produžićete vek trajanja Vašim sanitarijama. Naše tržište Vam nudi razne hidroizolacione premaze a naša preporuka je da koristite premaze koji su polimercementni (Akvalastik 5. 0) zbog lakšeg prijanjanja i nanošenja na razne materijale pa čak i kad je reč o starim pločicama na koje se nanosi. Kada koristite ovu vrstu hidroizolacije na nju direktno možete postavljati pločice ili bilo koju drugu oblogu. Premaze možete nabaviti u kantama čija je cena oko 1000 din i s kojom možete premazati kvadrat kupatila. Ovaj posao ne iziskuje preterano puno vremena što znači da može da se završi čak i za par sati.
 
Vodovodna instalacija deli se na:
 
•    Vodovodnu instalaciju kupatila
•    Vodovodnu instalaciju kuhinje
•    Vodovodnu instalaciju dvorišta
 
Svaka navedena celina je specifična jer se razlikuje u elementima koji se spajaju sa vodovodnom instalacijom ali ih spaja potpuno isti sistem kanalizacione cevi što objedinjuje vodovod sa kanalizacijom objekta.
 
Kako najlakše isplanirati odvod i dovod vode?
 
Morate tačno znati šta od sanitarija ili drugih elemenata želite da postavite u svoju kupatilo ili kuhinju. Čak i ako niste u mogućnosti da sve što ste zamislili postavite odjednom nije loše da predvidite i ostavite priključak za neke elemente koje ćete kasnije ugraditi.
 
Koje su to sanitarije i elementi koje možete postaviti u svoje kupatilo ili kuhinju?
 
To su WC šolja, lavabo, kada, vodokotlić, bide, bojler, protočni bojler, sudopera, mašina za veš, mašina za sudove.
 
Koje cevi se postavljaju kroz koje prolazi voda za piće?
 
Uglavnom se koriste plastične cevi jer imaju dug vek trajanja ne podležu koroziji i kad je reč o ekološkom standardu ispunjavaju sve uslove kako bi voda održala svoj kvalitet.

Preporučene usluge

Komentari

Bojan Maravic 18.02.2014 u 03:02
Poštovani, U prilogu se nalazi grubo skicirana postojeća situacija u kuhinji. Obzirom da planiram izradu nove interesuje me da li je moguće spustiti instalaciju za dovod vode i bojler(predpostavljam da mora novi visokog pritiska) ispod sudopere na neki od sledećih načina: 1. Najpraktičnije (vaš savet) 2. Najjevtinije: spuštanje jedne cevi kroz zid i za bojler i za mašinu za sudove, uz minimalno štemovanje, bez postavljanja novih pločica 3. Najružnije: spuštanje instalacije van zida? Unapred zahvalan na odgovoru,
Mirko 11.03.2019 u 09:03
Kojeje resenje voda kapa na sigurnosni ventil,kazu mi visok pritisak na mrezi.I sta cu ja onda visok stalno kapa na masinu.Moram uvek da stavim ispod lavor i td.Hvala
Administrator 06.04.2019 u 03:04
Postovani,
Postoji da se kupi sigurnosni ventil od 9b.,
ako i to me pomaze, onda mozete da stavite umanjivac pritiska.
Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: