Oblaganje Kamenom

Oblaganje Kamenom
Kada je reč o uređenju enterijera, u poslednje vreme sve više se vraćaju u upotrebu stari - proverenog kvaliteta - rustični materijali poput kamena. Svojom dugotrajnošću i postojanošću prisustvo kamena u enterijeru pruža topliju i prijatniju atmosferu i stvara potpuno autentičan efekat i  kvalitet celog prostora.

Najzanimljiviji efekti stvaraju se prilikom oblaganja zidova kamenom gde presudnu ulogu ima i način na koji je kamen složen.

Važno je ovakve zidove na pravi način uklopiti sa svim ostalim elementima i detaljima u prostoru. Tako na primer kombinacija kamena i drveta ili kamena i stakla mogu dati vrhunske rezultate.
  • Oblaganje kamenom : lomljeni, tesani, pločasti (oblaganje zidova i podova)

Cene Usluga

Pored široke primene kamena u enterijeru može se koristiti za oblaganje kuća, ograda, česma, stepenica, staza, kamina i sl. Kamen delimo na lomljeni, tesani i pločasti.

Lomljeni kamen – Razlika je u ravnom i neravnom kamenu. Kod neravnog postoje različite debljine između jednog i deset santimetara. Debljinom od 1 ili 2 cm oblažu se zidovi, debljinom između 3 i 5 cm izrađuju se trotoari i staze a debljinom između 5 i 10 cm izrađuju se masivne ograde i potporni zidovi. Ravnim lomljenim kamenom najviše se popločavaju terase i stepeništa.

Sečeni ili tesani kamen može biti različite debljine i dimenzija i njime se najčešće oblažu zidovi i stubovi. Širina im je obično između 2 i 10  cm i mogu biti u plavoj, žutoj, sivo crvenoj, braon beloj i crnoj boji.

Pločastom kamenu – je najveća primena kao građevinskog materijala u zidanju, oblaganju fasada, popločavanju staza i trgova i dr. Na tržištu je plasiran u pločama kojima se oblažu fasade i popločavaju staze i trotoari, može biti rezan ili u trakicama koji se koristi za enterijer i eksterijer.

Način ugradnje kamena :

Kamen ima mogućnost lepljenja na sve površine, najvažnije je samo površinu dobro pripremiti. Nakon kompletne pripreme površine nanosi se lepak a zatim se ređa kamen. Samo ređanje zavisi isključivo od Vaše želje i kreativnosti a postoji bezbroj načina na koji se kamen može poređati. Iako možda posao deluje veoma jednostavan ne preporučuje se da sami eksperimentišete ukoliko niste dovoljno stručni već da angažujete profesionalnog majstora koji se bavi isključivo ovim poslom. Tako ćete biti sigurni da ste sav novac i kupljeni materijal pravilno iskoristili.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: