Zidanje Blokovima

Blokovi za zidanje nisu preterano teški pa je samim tim olakšan njihov transport na mesto gde se gradi. Sačinjeni su od cementa i aditiva i dodate su granule polistirola i kao materijal sa radiološkim sertifikatom ima nižu toksičnost od norme.

Postoje blokovi kojima se zidaju spoljašnji noseći zidovi i koji su deblji, i blokovi kojima se zidaju pregradni zidovi i oni su tanji. Blokovi su otporni na insekte i bakterije, a zidovima je omogućeno normalno disanje. Nisu zapaljivi, a u odnosu na neke druge materijale blok stvara najbolju zvučnu i toplotnu izolaciju.

Što se troškova zidanja tiče cena zidanja blokovima manja je za više od 20 % u odnosu na druge opeke.
  • Opekom debljine zida : (7cm, 12 cm, 25 cm i 38 cm)
  • Giter blok debljine zida : (12 cm, 19 cm i 25 cm)
  • Ytong debljine zida : (5 cm, 7,5cm, 10 cm, 12 cm, 15 cm, 20 cm, 25 cm i 30 cm)

Cene Usluga

Termoblokovi:
 
Blok spada u lakše građevinske materijale a u isto vreme i masivne jako dobre toplotne izolatore. Termoblokovi koriste se kod zidanja spoljnih nosivih zidova kod svih vrsta građevina.
 
Kako bi se smanjila potrošnja električne energije za vreme grejanja ili hlađenja prostorija najbolja izolacija postiže se upravo gradnjom termoblokovima: preporučena debljina iznosi 40 centimetara. Oni se razlikuju i po čvrtoći koja se bira po veličini objekta koji se gradi.
 
Zidni blokovi:
 
Kod zidnih blokova upotreba je slična. Oni se koriste kako kod zidanja spoljnih tako i unutrašnjih zidova raznih objekata. Nisu previše teški i konstrukcija ne trpi veliko opterećenje što samim tim znači da su savršeni za rekonstrukciju i nadogradnju nekih već postojećih objekata. Poseduju veliku otpornost na vatru i samim tim su idealni za protivpožarne zidove i stanove u potkrovlju. Tačnu čvrstoću blokova određuje visina objekta koji se zida.

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: