Zidanje Ciglom

Samom zidanju prethode mnogobrojne pripreme. Kako bi radovi bili pravilno izvedeni, pre svega morate imati tačan plan izgradnje i sav potreban materijal. Možete zidati ciglom, blokovima ili kamenom. Kako bi spojili pojedinačne elemente morate imati malter, najčešće se koristi cementni. Kako bi napravili zid morate znati tehniku kojom se materijal slaže i morate imati sav potreban alat.
 
Zidanje ciglom spada u najstariji zidarski posao. Ciglu morate pre svega dobro očistiti kako bi se malter bolje lepio za nju. Mora imati i dovoljnu vlažnost kako malter ne bi ostao bez potrebne vlage pri vezivanju. Zato je u letnjem periodu pre samog zidanja ciglu neophodno stavljati u vodu.
 
Imate razne vrste cigle-fasadnu, silikatnu ili ukrasnu.
•    Zidanje opekom debljine 12 cm : od 8 € do 10 € (samo naš rad)

•    Zidanje opekom debljine 12 cm : od 20 € do 22 € (za naš rad i materijal)

•    Zidanje giter blokom : 115 € - m3 (za naš rad i materijal)

Cene Usluga

Prednosti cigle u odnosu na druge građevinske materijale:
 
Kada govorimo o opekarskim blokovima razlog velike  popularnosti cigle i osnovne prednosti je pre svega jednostavnost njene primene. Pored toga karakteriše je jednostavna rekonstrukcija odnosno zamena, ima veliku čvrstoću, veoma dobra svojstva izolacije i parapropustljivosti, otporna je na vatru, prirodni je materijal i ekonomična je.
 
Ovaj opekarski proizvod kao najveću prednost ima to što se pomoću nje jednostavno gradi. Majstori koji to obavljaju ovaj posao vrlo lako i brzo nauče i nema potrebe za nekom posebnom tehnologijom, jednostavno se transportuje i njom se lako manipuliše. U cigli ne postoje nikakvi aditivi što je čini najprirodnijim materijalom.
 
Zanimljivosti:
 
Čuveni, svima dobro poznati Kineski zid  koji je dugačak 2. 500 km, sagrađen je upravo od cigle. Podaci govore da je utrošeno oko 80 milijardi cigle. Neverovatno je koliko ova građevina stara preko 2000 godina i dalje ne menja svoj izgled i ne stari.

Preporučene usluge

Komentari

Dejan 21.02.2017 u 21:02
Cao, Zanima me koliko bi kostalo da se ozida podrumska prostorija koja je sa tri strane ogranicena zidom. Dimenzije su 208 sirina sa 270 visina s tim sto se mora ostaviti malo vise od 205 sa 95 za vrata koja bi tu ugradio. Trebalo bi napraviti i betonsku oplatu iznad vrata i izmalterisati spoljnu stranu zida. Pozdrav, Dejan
Administrator 24.02.2017 u 09:02
Postovana,
da bi vam dali neke iforamcija,moramo da pogledamo poso
pozovite nas na nas kontakt telefon.
Srdacan pozdrav.

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: