Najčešće greške prilikom krečenja

Čak i oni koji godinama sami kreče svoje prostore često prave određene greške. I nije to stvar neiskustva niti bilo čega sličnog. Jednostavno, to je stvar dobre prakse. Naime, oni koji kreče stan jednom godišnje, mogu vrlo lako da zaborave šta je to što su dobro radili prošle godine kada je u pitanju krečenje stana. Zato, nekada krečenje stana može da bude vrlo jednostavna radnja, a nekada može da se pretvori u izuzetno komplikovani posao.


To može da zavisi i od toga šta tačno želite. Što jednostavnije zahteve imate, to će vam i samo krečenje stana biti lakše. Međutim, ako želite da isprobate neke posebne tehnike krečenja, onda jedini koji može da vam pomogne je profesionalni moler. I pre nego što se obratite moleru za savet u vezi sa krečenjem stana i tehnikama krečenja,imajte na umu sledeće moguće greške:


Greška broj jedan - zidovi koji se ne očiste pre krečenja

Priprema za krečenje stana je od izuzetne važnosti. Dakle, ne možete samo otići u prodavnicu, kupiti boje i prionuti na krečenje. Moraju postojati neki prirpremni radovi. Zidovi na kojima ima nešto što je nacrtano ili koji jednostavno imaju neke oštećenosti i slično, moraju se srediti.


Prvo bi trebalo da ih očistite, a zatim i da popunite neke rupe i da izravnate sve nedostatke. Ukoliko prionete na krečenje stana,  a da prethodno niste očistili i sredili neravnine, vaš zid će izgledati apsolutno loše, čak i sa novom bojom. Dakle, cilj je da vaš prostor učinite lepšim, a ne da nakon krečenja on deluje apsolutno neprihvatljivo.


Greška broj dva  - ostavljanje nezaštićenih stvari

Dakle, pre krečenja stana morate da zaštite sve stvari. Ništa ne smete ostaviti nezaštićeno. Iako možda mislite da vi dobro znate da krečite i iako mislite da vama sve to ide od ruke i da nema potrebe da zaštite stvari, varate se.


Naime, slučano će vam farba kapnuti na neke stvari. Može da ih uništi, ali može da bude i jako teško da skinete te fleke. Sa druge strane na taj način sebi stvarate dodatni posao, umesto da ih na adekvatan način pre krečenja stana zaštitite. Ovde se prevashodno misli na zaštitu prozora ili nekih drugih glomaznih stvari koje nećete iznositi iz prostorije.


Greška broj tri - eksperimentisanje sa stilovima i tehnikama krečenja

Ako niste profesionalac, odnosno moler, možda bi trebalo da izbegnete bilo kakvu vrstu eksperimentisanja sa krečenjam. Naime, kada su posebne tehnike krečenja u pitanju i kada su u pitanju različiti ne tako jednostavni stilovi, onda je za to potrebno određeno predznanje, ali i određeno iskustvo.


Vi možete naravno da pogledate kako se nešto radi, ali vrlo je teško to i primeniti u praksi ukoliko nikada niste krečili na taj način. Zato ako želite nešto posebno, nešto specijalno, nešto drugačije i nesvakidašnje, onda zovete molera. Naime, moler će najbolje znati koju tehniku krečenja da upotrebi kako bi ispunio vaše želje i prohteve.


Greška broj četiri - nedovoljno boje

I pre nego što krenete sa krečenjem stana i  pre nego što krenete sa kupovinom boja, morate da znate unapred šta želite da postignete. Pre svega ovde se misli na činjenicu da treba da kupite dovoljnu količinu farbe. 


Jer, može da se dogodi situacija da pomešate dve boje i da krenete sa krečenjem stana i da vam u toku krečenja nestane farbe. I onda i kada sledeći put pomešate iste te dve boje, može da se desi da boja ne ispadne identično, a nakon što se zidovi osuše to ćete i primetiti. Tako da, plan je osnova svega. 

0 glasa ( 0 zvezdica )

Preporučene usluge

Komentari

Ostavite komentar

Ime:
Email:
Tekst: